• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

09.08.2024

13:45

(UŽIVO) PONOS SRBIJE! Vaterpolisti su u finalu, treća medalja za našu zemlju (FOTO/VIDEO)

reuters

Olimpijske igre

(UŽIVO) PONOS SRBIJE! Vaterpolisti su u finalu, treća medalja za našu zemlju (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Olimpijskih igara u Parizu pobedom nad Amerikancima rezultatom 10:6.

SRBIJA - SAD 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0)

Grad: Pariz

Arena: La Defons.

Sudije: Georgios Stavridis (Grčka), Rafaele Kolombo (Italija)

SRBIJA: Filipović, Mandić, S. Rašović, Ranđelović, Ćuk, Dedović, Drašović, N. Jakšić, Vico, Ubović, P. Jakšić, V. Rašović, Mišović.

Selektor: Uroš Stevanović

SAD: Vajnberg, Vavić, Obert, Dobe, Kupido, Halok, Vudhed, Boen, Č. Dod, R. Dod, Irving, Holend, Huper.

Selektor: Dejan Udovičić.

 

 

KRAJ MEČA

ČETVRTA ČETVRTINA:

32. minut - SVE JE GOTOVOOOOOOOOO! VATERPOLISTI SU PONOS SRBIJE, IMAMO I TREĆU MEDALJU!

31. minut - Ponovo igramo sa igračem manje, Halok je za to zaslužan jer je ubedio sudije da treba da isključe našeg igrača. Promašuju opet Amerikanci, deprimirani su skroz, imamo i polu kontru. Nema gola, ali sve je gotovo, pitanje je samo kojim rezultatom.

30. minut - Branimo se sa igračem manje. Nema pogotka Amerikanaca! 

29. minut - Imamo igrača više i tajm-aut! Bravooooo! MILOŠ ĆUK ASISTIRA! Ispoštovao je dogovor sa tajm-auta i poslao sjajnu loptu Nikoli Jakšiću koji pogađa - 10:6.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

28. minut - Brani Vajnberg šut Save Ranđelovića. 

27. minut - Nema gola Mandića. Isključen je Petar Jakšić. OSMA ODBRANA RADOSLAVA FILIPOVIĆA! Bravo! Petar Jakšić neće ulaziti u igru do kraja meča zbog trećeg isključenja.

26. minut - Imaćemo igrača više! Realizujemo ga, Dedović pogađa za plus tri nakon što je nad njim bio faul koji sudije nisu dosudile - 9:6. Maši Boen, ide lopta preko gola. Selektor Stevanović dobija žuti karton. 

25. minut - Prvi napad ima Srbija, ali odbranili su se Amerikanci. Rašović odličan u odbrani, ali sudije sviraju faul, buni se selektor Stevanović.

TREĆA ČETVRTINA:

24. minut - Žali se Irving da je dobio udarac u lice u odbrani, ali sudije pokazuju da igra mora da se nastavi iako on nije otplivao u napad. ŠESTA ODBRANA FILIPOVIĆA! Ne realizuju poslednji napad i plus dva je uoči poslednje četvrtine.

23. minut - Ponovo igrač više za Amerikance. Neprecizni Amerikanci, bravo za naše momke., Viktor Rašević odlično pokriva poziciju u odbrani.

22. minut - BRANI FILIPOVIĆ! Ne koriste igrača više, pročitao je naš golman Boena. Loš pokušaj Petra Jakšića na drugoj strani, brani Vajnberg.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

21. minut - Osvaja loptu Mandić bez nedozvoljenog kontakta, ali gura onda potom protivničkog igrača i Amerikanci imaju igrača više. Udovičić traži tajm-aut.

20. minut - PREČKA, ostaje plus dva Mandića. 

19. minut - Amerikanci greše! MANDIIIIIIIIIIĆ! Sigurna ruka za dodavanje sjajnog Mandića, VICO REALIZUJE - 8:5. Halok donosi svom timu igrača više, isključen je Petar Jakšić. Koriste to Amerikance i Boen je strelac gola - 8:6.

18. minut - Koriste Amerikanci igrača više, pogađa Vavić ponovo sa krilne pozicije - 7:5. Vico ne postiže gol.

17. minut - MA TAKO JE, BRE! Postižemo gol u prvom minutu nastavka meča, precizan je ponovo Dedović i prvi put u meču imamo plus tri - 7:4.

DRUGA ČETVRTINA:

16. minut - Imali su Amerikanci igrača više, ali su naši momci bili agresivni u odbrani. Gotova je i druga četvrtina, imamo dobru prednost, ali ništa nije gotovo!

15. minut - Odbranili smo se još jednom sa igračem manje. DEDOVIIIIIIĆ! Razbija do sada sjajnog golmana Amerike iz polu kontre za novo dva plus vođstvo - 6:4.

14. minut - Sudije proveravaju da li je lopta Srbije ušla u gol. GOL JE PRIZNAT! Piše se Dedoviću. Halok postiže gol, temperamentni centar Amerike smanjuje prednost Srbije i realizovao je igrača više.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

13. minut - EVO I NIKOLE JAKŠIĆA, GOOOOOOOOOL! Udvostručena je prednost Srbije. Nažalost, smanjuje Luka Kupido, prolazi mu šut i smanjuje na 4:3. To je prvi pogodak Amerikanaca iz igre šest na šest. Fauliran je naš centar Vico, Amerikanci imaju dva igrača manje.

12. minut - Bori se Vico sa Halokom ispred gola i donosi nam igrača više. PETAR JAKŠIĆ POGAĐA ZA PRVO VOĐSTVO - 3:2. Dekoncentrisani su Amerikanci, gube loptu, ali Strahinja Rašović greši prejako baca loptu.

11. minut - Prvi put na meču Miloša Ćuka, ali bez uspeha.

10. minut - Ne ide Amerikancima, šut im je stao skroz, ali naši momci nikako da to iskoriste.

9. minut - Strahinja Rašović isključen na 20 sekundi. Srećom, neprecizni su Amerikanci.

PRVA ČETVRTINA:

8. minut - Sačuvali su naši momci Boena, nema gola za Amerikance. Na drugoj strani još jednom brani Vajnberg, ovaj put Mandićev šut.

7. minut - SAVA RANĐELOVIĆ! Precizan je iskusni olimpijski šampion - 2:2.

6. minut - Branimo se sa dva igrača manje i Amerikanci to koriste za novo vođstvo - 1:2. Neverovatan je američki golman. Ponovo imamo igrača manje, mora da izađe Ubović. Seče dodadavanje golman Filipović.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

5. minut - Povučen je za rame Vico nakon što mu je Strahinja Rašović dodao loptu i imamo igrača više. POGAĐA JAKŠIĆ, izjednačili smo! Lopta je prošla kroz celu američku odbranu - 1:1

4. minut - Ponovo je naša lopta, traće Amerikanci olako još jedan napad. Vico šutira pravo u Vajnberga.

3. minut - Odlična "odbrana" delfina, Đedović uzima loptu bez faula. Ponovo golman Vajnberg dolazi do lopte, posed za SAD.

2. minut - Branili smo se sa igračem manje, Ubović je isključen i Marko Vavić postiže gol za SAD. Ponovo brani Vajnberg, najbolji golman dosadašnjeg toka olimpijskog turnira, ovog puta Jakšićev šut - 0:1.

1. minut - Prvi napad je za SAD, ali imali smo dobru odbranu. Brani Vajnberg i ništa od prvog napada Srbije.

PRE MEČA:

14.35 - MEČ POČINJE!

14.31 - Srpska himna "Bože pravde" intonirana je prva, a naši momci pevali su je uglas.

14.29 - Predstavljeni su vaterpolisti obe reprezentacije.

14.21 - Proslavljeni srpski vaterpolista Jugoslav Vasović (50), u razgovoru za Informer otkrio je da je karte za polufinale kupio pre dva meseca, a o tome opširnije možete čitati OVDE.

14.17 - Poslednji međusobni duel Srbi i Amerikanci odigrali su ove godine na Svetskom prvenstvu u grupnoj fazi. Slavili su "delfini" sa 14:12.

14.15 - Za razliku od Srbije, Amerikanci imaju dva poraza na Igrama, od Italije i Grčke.

14.10 - Skandal drma vateprolo uoči ovog meča. Italijani su meč razigravanja igrali sa igračem manje i okrenuli leđa dok se intonirala himna, o čemu opširnije možete čitati OVDE.

14.05 - Selektor Amerikanaca je naš Dejan Udovičić, nekada svetski i evropski šampion sa Srbijom. Naš izveštač Mihailo Gligorić razgovarao je sa njim u Parizu, a šta mu je trofejni stručnjak otkrio o našem timu možete pročitati OVDE.

Foto: EPA

Dejan Udovičić

13.54 - U drugom polufinalu sastaju se Mađarska i Hrvatska od 19.35. 

13.52 - Sjedinjene Američke Države su blagi favorit u ovom meču. Kvota na njihovu pobedu neposredno pre meča je 2,10, a na našu 2,35.

 

 

13.49 - Srpski vaterpolisti nisu došli kao favoriti na ove Igre iako su dvostruki olimpijski šampioni zaredom. Nisu baš svi očekivali da ih vide u borbi za medalju posle poraza u grupi od Australije, Španije i Mađarske, ali su se domogli četvrtfinala i onda sjajnim golom Nikole Jakšića u poslednjim sekundama protiv Grka prošli dalje.

Foto: Tanjug/AP Photo

Nikola Jakšić

13.45 - Dobar dan i dobro došli na tekstualni direktan prenos polufinalnog meča Srbija - SAD na Olimpijskim igrama u Parizu. Informer ima izveštača na licu mesta pa ćete prvi doći do ekskluzivnog materijala i informacija i zato pratite meč na našem portalu.

Foto: Informer

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Stefan Krkobabić: Najavljeni protesti protiv litijuma poput presude bez suđenja! Ne pristajemo na zaobilaženje mišljenja struke i volje naroda!
Politika

Stefan Krkobabić: Najavljeni protesti protiv litijuma poput presude bez suđenja! Ne pristajemo na zaobilaženje mišljenja struke i volje naroda!

"Zamislite da u pravosuđu neko izrekne presudu za zločin bez suđenja i bez ikakvih dokaza. Upravo tako izgledaju protesti protiv iskopavanja litijuma najavljeni za subotu. Bez ijednog dokaza, bez ijedne stručne ekspertize, bez ijedne javne debate. A pritom reći da ne sme biti iskopavanja zvuči nepodnošljivo neodgovorno“, istakao je potpredsednik PUPS – Partije ujedinjenih penzionera poljoprivrednika i proletera Srbije.

09.08.2024

18:27

TV

Zašto vlast ovo dozvoljava? Javno vređanje predsednika i njegove porodice prešlo sve crvene linije!
Live TV

Zašto vlast ovo dozvoljava? Javno vređanje predsednika i njegove porodice prešlo sve crvene linije!

Kako se barata sa brojkama građana koji se okupljaju na protestima u Srbiji? Ko organizuje te proteste i šta im je pravi cilj? Da li je zapravo sve što vidimo jeste krčenje puta sa ciljem da se angažuje jedna vrsta mašinerije sa narativom za ono što će da usledi? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su zamenik glavnog urednika Informera Dejan Vukelić i analitičar medija Ištvan Kaić.

09.08.2024

13:15

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Upravo je objavljen prvi alarm za mega zemljotres u istoriji, a potom i cunami koji može da ubije i 200.000 ljudi
Svet na nogama!

Upravo je objavljen prvi alarm za mega zemljotres u istoriji, a potom i cunami koji može da ubije i 200.000 ljudi

Japan je prvi put u istoriji izdao upozorenje na povećanu mogućnost velikog zemljotresa koji bi mogao da se dogodi u bliskoj budućnosti. Ovo upozorenje izdato je u četvrtak uveče po lokalnom vremenu, a građanima se savetuje da budu oprezni, ali da ne evakuišu svoje domove. Iako ovo upozorenje ukazuje na veću verovatnoću zemljotresa, to ne znači da je njegov dolazak neizbežan.

09.08.2024

17:53

Američki gigant napao Iran!
rat na svim frontovima

Američki gigant napao Iran!

Američka međunarodna kompanija Majkrosoft saopštila je danas da Iran ubrzava spovođenje internet aktivnosti koje, po svemu sudeći, imaju za cilj vršenje štetnog uticaja na američke izbore.

09.08.2024

16:32

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Stevica je najstariji aktivni košarkaš u Evropi! Posao ga odveo na zapad, ali bez sporta i Srbije ne može!
Srbija

Stevica je najstariji aktivni košarkaš u Evropi! Posao ga odveo na zapad, ali bez sporta i Srbije ne može!

Jedan od vodećih evropskih stručnjaka u oblasti železničkog saobraćaja, Nišlija Stevica Varadinac (62), doktor mašinstva koji trenutno živi i radi u Luksemburgu, bez obzira na to što skoro dve i po decenije nije u Srbiji, očiti je primer istinskog patriote i sportiste kome nije teško da redovno dolazi u Beograd i trenira sa košarkaškim veteranima. On je i najstariji aktivni košarkaš u Evropi!

09.08.2024

13:21