09.08.2024.

09:00

Foto: EPA

Sport

Eh, da ti nisi igrao... Kari: Jedna lopta nas je delila od ambisa, nismo igrali najbolju košarku!

 

"Orlovi" su fantastično otvorili meč, napravili prednost i u njoj uživali 35 minuta susreta! Za to vreme, Amerika je opstajala u životu samo zahvaljujući nezaustavljivom plejmejkeru Golden Stejta i njegovim karakterističnim pogocima za tri poena.

Ipak, čak je i hladnokrvni četvorostruki osvajač NBA prstena osetio da utakmica u jednom momentu klizi iz dohvata "drim tima".

Informer

Borba Karija sa Bogdanovićem

Nisam dobro šutirao na turniru, ali to nije uticalo na samopouzdanje. Znam za šta sam sposoban. Imao sam par dobrih šuteva na početku i to me je pokrenulo. Na svu sreću, uspeo sam da pogodim kad je trebalo. Pokazali smo kakav smo tim. Nismo igrali najbolju košarku, ali uspeli smo. Osetili smo da smo na jednu loptu od poraza, od ambisa. Imali smo trenutke kada nam je bilo jasno da nam nije veče, a oni su pogađali - rekao je Stef.

Ekipa Stefa Kera nije uspela da se vrati u vođstvo ili izjednači sve do tri minuta do kraja susreta, ali fantastični šuter ocenjuje da se panika u tim momentima nije uvukla u redove branioca zlata.

Živite za ovakve utakmice i nadate se pobedi. Odbrana nam je bila ključ. Znali smo da napad nije problem, ali da odbrana mora da isprati.
Zznam da mogu da utičem na igru na mnoge načine. Shvatili smo brzo da ću imati šuteve zbog njihove odbrane. Svaka utakmica je drugačija i uvek se neko drugi istakne. Imali smo samopouzdanja da možemo do preokreta. Energija iz odbrane je prerasla u sjajan napad i to je to
 - objasnio je najbolji šuter u istoriji.

Informer

Kari protiv Srbije

Sada im predstoji kratak odmor i borba za četvrto uzastopno najsjajnije odličje protiv domaćina Francuza. Kari priželjkuje daleko manju borbu od ove večeras i nada se slavlju sa saigračima.

Nadam se da ćemo u subotu slaviti i da ćemo se osvrnuti na ovaj meč kao jedan koji nas je testirao i namučio - zaključio je Stef.