09.08.2024.

09:20

Foto: printscreen

Sport

Durent uz majku slavio pobedu nad Srbijom! Ovu noć ćemo pamtiti do kraja života... (VIDEO)

Fenomenalan meč imali su priliku da prate ljubitelji košarke u polufinalu Olimpijskih igara, a retki su oni koji misle da Srbija nije zaslužila da trijumfuje protiv najjače selekcije na planeti.

Slavili su Ameri sa  95:91 (23:31, 20:23, 20:22, 32:15), naši momci će se sutra sa Nemačkom boriti za bronzu (11.00, RTS 1), a Kevin Durent ne krije koliko je ovo bila velika pobeda za njega i njegove saigrače.

- Ovu noć će svako ovde pamtiti do kraja života... Toliko je ovo posebno, poručio je Kevin Durent koji je uživao u društvu svoje majke Vande, koja je motivacioni govornik i najveća podrška košarkaškoj zvezdi tokom cele karijere.

Nije NBA zvezda krila emocije nakon iscrpljujućeg meča.

"Kada dođete na Olimpijske igre, vidite ponos igrača koji predstavljaju svoju zemlju. Vidite sa kakvim ponosom Srbi igraju za svoju državu. Vidite navijače kako pevaju himnu tokom utakmice. Volimo da igramo za SAD, posebno kada se mnogo s*anja dešava u našoj zemlji", rekao je jedan od najboljih američkih košarkaša svih vremena.

Inače, Durent četvrti put učestvuje na Olimpijskim igara, a do sada ima zlatne medalje iz Londona, Rio de Žaneira i Tokija. Ukoliko osvoji četvrtu zlatnu medalju postao bi najuspešniji američki košarkaš na ovom prestižnom takmičenju.