09.08.2024.

09:44

Foto: tanjug/ap

Sport

Video sam Srbe kako plaču! Kakav gospodin, izjava Kera koja je odjeknula

"Orlovi" su imali prednost do tri minuta pre kraja, a onda su nas neki ishitreni šutevi ali i odluke sudija koštale pobede, borićemo se u subotu od 11 časova (RTS 1)sa Nemcima za bronzanu medalju.

Ker je posle utakmice sipao komplimente na račun našeg tima, igre, opet je ponovio da je Nikola Jokić najbolji na svetu... Poleteo je pre meča, ali su ga "orlovi" spustili na zemlju i to je priznao. Kaže i da je video neke naše igrače kako plaču posle poraza i da mu je to teško palo.

- Iskreno, Srbi su me učinili skromnim, istinski skromnim. Počastvovan sam što sam bio deo ove utakmice. Ovo je bila jedna od najboljih utakmica u mom životu. Naravno, srećan sam što smo pobedili. Video sam neke srpske igrače kako plaču posle utakmice. Osetio sam se užasno, jer su uradili sve, igrali su divnu košarku - kazao je Stiv Ker posle utakmice.

Informer

Priznao je da se u jedno momentu uplašio da li će uspeti da se plasiraju u finale.

- Dođavola, da! Zabrinut sam bio celu utakmicu i ceo jučerašnji dan. Nikola Jokić je najbolji košarkaš na svetu, a srpski tim uvek zna kako da igra. Pametni su. Ovaj tim nije njihov najbolji u šuterskom smislu, ako poredimo sa ranijima ali su im trojke bile neophodne i dali su ih. Mislim 15 ako ne grešim. Imali smo taman toliko vremena da se vratimo i pobedimo, ali bilo je toliko teško, bili su neverovatni.

Ker priznaje da je Srbija odigrala savršen meč. 

- Srbija je tako dobar tim, dobro vođen. Nije nikada lako dobiti isti tim tri puta u kratkom roku, a mi smo ih pre ovoga dobili dva puta i pride nije bilo neizvesni. Osetio sam  da će sada biti mnogo teško. Srbija je odigrala savršenu utakmicu. Ubacili su toliko teških šuteva, Aleksa Avramović pogađa četiri trojke u prvom poluvremenu, to ne očekuješ. Ali to su Olimpijske igre.  Sjajan tim. Tim sa klasom. Igraju tako tvrdo, zajedno.