09.08.2024.

12:44

Foto: printscreen

Sport

Kakva scena ispred svlačionice Srbije! Ameri ovo nikad neće doživeti (VIDEO)

Odigrali su "orlovi" herojski protiv SAD, briljirali, imali pobedu i finale u rukama, ali su pali u neizvesnoj završnici (95:91). Nije im bilo lako nakon utakmice, bilo je čak i suza, a onda su nakon što su napustili parket usledile scene koje će se dugo pamtiti.

Srpski košarkaši su ispraćeni sa terena onako kako su zaslužili. Snimak je objavio Goran Obradović trener  Ivane Španović i otkrio nam šta se dešavalo ispred svlačionice Srbije.

Svetislav Pešić, selektor Srbije, sačekao je sa pomoćnicima košarkaše posle poraza. Naši košarkaši su dočekani aplauzima. Zaslužili su!

Selektor je bio ponosan posle meča, iako je Srbija poražena.

- Miran sam. Ponosan sam, ali i razočaran. Nismo dobili respekt, ne kao košarkaša nacija, već kao ekipa. Uvek sam govorio igračima da ako ćute, ako se bore i bacaju kopačkom u stomak, sudije će vas nagraditi. To mi večeras nismo imali. Tako smo završili veličanstvenu utakmicu.

Utakmica protiv Nemačke je u subotu od 11 časova.

- Za manje od 48 sati igramo utakmicu za medalju, i odmah napuštam miks zonu. Moram u hotel. Naravno da sam ponosan kako smo igrali, naročito posle utakmice sa Australijom gde smo stigli 24 razlike. To nas je koštalo mnogo snage, ali videli ste koliko smo mentalno jaki. Uspeli smo u tome da jedne ili dve lopte odluče pobednika. Ja uopšte nisam ljut, ponosan sam na ono što smo uradili, uz sve probleme koje imamo. Videli ste da je Milutinov imao temperaturu dva dana, isto i Jović. Smanjila nam se rotacija, dali su koliko su mogli. Hajde da pokušamo da ih oporavimo. Ne tražim opravdanje...