09.08.2024.

16:59

Foto: EPA

Sport

Svi rintamo, žao mi je! Srbin sa klupe Amerike jasan posle poraza

Udovičić je pre svega poželeo "delfinima" sve najbolje u finalu.

- Čestitam Urošu i igračima i želim im sve najbolje u finalu. Zasluženo su pobedili. Izbacili smo Dušana Mandića skoro iz igre, ali je Srbija pokazala da oni nisu samo Mandić. Žao mi je mojih momaka, zaslužili su sve. Video sam da je Sava Ranđelović pre neki dan rekao da rintaju dva i po meseca, svi rintamo, težak je ovo sport - počeo je Udovičić.

Srbiji je ovo treće uzastopno finale Olimpijskih igara, a na pitanje da to prokomentariše, imao je Udovičić zanimljiv odgovor.

- Ogroman uspeh, u bilo kom sportu je to ogroman uspeh. Glupo je da ja pričam sa ove pozicije, ali kao da želite da posvađate mene sa Srbijom. Ja radim svoj posao, radio sam pošteno i u Srbiji i radim sada - dodao je Udovičić.

Nije hteo da prognozira ko je favorit u borbi za zlatnu medalju.

- Finale je otvoreno, ako dođe Hrvatska tu je jedan koncept igre, ako dođe Mađarska to je drugo. O tom-potom, sigruno sa ovim samopouzdanjem i elanom imaju velike šanse. Oni su iskoračili u pravom pravcu i nemaju razloga da se libe i razmišljaju o protivniku, već treba samo o svojoj igri - zaključio je Udovičić.