09.08.2024.

22:44

Foto: Reuters

Sport

Selektor Hrvatske o finalu sa Srbijom! Tucak: Možda i ne osvojimo zlato

"Barakude" su posle velike borbe pobedile Mađarsku sa 9:8 u polufinalu turnira, pa će se tako u nedelju od 14 časova boriti sa srpskim vaterpolistima za zlatnu medalju. Prethodno, "delfini" su u polufinalu savladali Ameriku sa 10:6.

Starteg Hrvata Ivica Tucak je posle pobede izneo utiske. 

- Videli ste da smo ostavili srce i da smo dali sve što smo imali da damo u fantastičnoj utakmici protiv giganta, svetske vaterpolo sile. Dva dana pre toga Španci, sad oni i evo nas u finalu Olimpijskih igara. Čestitam momcima, oni su neverovatni. Treće finale u godinu dana. Otvorili smo vrata raja, došli smo do ovoga, ja za to živim. Idemo po zlato - poručio je Tucak.

On je potom čestitao "delifinima" na plasmanu u finale.

- Može se dogoditi da ne osvojimo zlato, ali ja sam uveren da mi imamo snagu da odemo do kraja. Čestitam i reprezentaciji Srbije, treće uzastopno finale Igara, svaka im čast - dodao je selektor Hrvata.

Informer

 

Tucak je na kraju otkrio da je gledao duel Srbije i Amerike u polufinalu.
- Na momente sam gledao polufinale između Srbije i SAD, nisam mogao da spavam, otišao bih s vremena na vreme u dnevni boravak gde su Jure Marelja i Pero Kuterovac gledali. Ali nema tu tajni, oni znaju sve o nama i mi sve o njima - zaključio je Tucak.