• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

09.08.2024

20:45

Ljudi, kakvo ludilo nas čeka! Srbija dobila rivala u istorijskom vaterpolo finalu! Protiv njih za zlato!

Tanjug AP

Olimpijske igre

Ljudi, kakvo ludilo nas čeka! Srbija dobila rivala u istorijskom vaterpolo finalu! Protiv njih za zlato!

Podeli vest

Kakvo će to biti olimpijsko finale! Vaterpolisti Hrvatske pobedili su Mađarsku 9:8 u polufinalu i zakazali sudar sa Srbijom za zlato!

Prva četvrtina protekla je u egalu. Na startu odmah golovi. Joković je probio mađarsku odbranu, a Janšik odgovorio sa igračem više u bazenu. Mađari su se prvi oslepili na 3:1, ali to nije dugo trajalo Vamos je srećno pogodio uz pomoć golmana Bijača, a Fekete je sve kaznio posle izgubljene lopte Hrvata. Fatović je smanjio. 

U drugom kvartalu, Hrvati su preokrenuli. Bijač je odbranio penal, ali Mađari su ipak opet poveli. Odlična reakcija hrvatskog golmana, ali se lopta odbila do Vamosa koji je iz drugog pokušaja uspeo da se upiše u strelce. A onda - preokret. meri, Mađari nisu uspeli da zaustave šuteve Fatovića koji je postigao pet pogodaka. Od 4:3 za Mađare, Hrvati su poveli 7:5.

Foto: Tanjug AP

 

U trećoj deonici ponovo izjednačena borba, Mađarska je stizala Barakude, ali su Hrvati odmah vraćali i treća četvrtina završena je 9:7.

U poslednjoj četvrtini, koliko je to bio pravi rat u bazenu potvrđuje činjenica da je viđen samo jedan pogodak, Mađari su smanjili golom Nađija, ali nisu imali snage za izjednačenje i Hrvatska je izborila veliko finale sa Srbijom.

Finalni meč na programu je u nedelju od 14 časova.

Prethodno će se u meču za bronzu sastati Mađarska i SAD od 10 časova.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Zašto vlast ovo dozvoljava? Javno vređanje predsednika i njegove porodice prešlo sve crvene linije!
Live TV

Zašto vlast ovo dozvoljava? Javno vređanje predsednika i njegove porodice prešlo sve crvene linije!

Kako se barata sa brojkama građana koji se okupljaju na protestima u Srbiji? Ko organizuje te proteste i šta im je pravi cilj? Da li je zapravo sve što vidimo jeste krčenje puta sa ciljem da se angažuje jedna vrsta mašinerije sa narativom za ono što će da usledi? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su zamenik glavnog urednika Informera Dejan Vukelić i analitičar medija Ištvan Kaić.

09.08.2024

13:15

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Upravo je objavljen prvi alarm za mega zemljotres u istoriji, a potom i cunami koji može da ubije i 200.000 ljudi
Svet na nogama!

Upravo je objavljen prvi alarm za mega zemljotres u istoriji, a potom i cunami koji može da ubije i 200.000 ljudi

Japan je prvi put u istoriji izdao upozorenje na povećanu mogućnost velikog zemljotresa koji bi mogao da se dogodi u bliskoj budućnosti. Ovo upozorenje izdato je u četvrtak uveče po lokalnom vremenu, a građanima se savetuje da budu oprezni, ali da ne evakuišu svoje domove. Iako ovo upozorenje ukazuje na veću verovatnoću zemljotresa, to ne znači da je njegov dolazak neizbežan.

09.08.2024

17:53

Nemci ponosni što im tenkovi opet gaze Rusiju?! Berlin se hvali svojom nacističkom prošlošću!
Skandalozno

Nemci ponosni što im tenkovi opet gaze Rusiju?! Berlin se hvali svojom nacističkom prošlošću!

Nemci su, sva je prilika, ponosni na to što se njihovi tenkovi ponovo nalaze u Rusiji, 79 godina od pobede nad nacistima. Tabloid "Bild" je, pišući o upadu kijevskih snaga u Kursku oblast, objavio snimak na kojem se vidi kako ruski dronovi uništavaju ukrajinska oklopna vozila "marder" nemačke proizvodnje, ističući da ruski predsednik Vladimir Putin kipti od besa što su nemački tenkovi ponovo ušli u njegovu zemlju?!

09.08.2024

22:27

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija