10.08.2024.

13:35

Foto: AP/Photo

Sport

Samo sam na svojoj svadbi bio ovoliko srećan! Avramović oduševio izjavom

Ponovo je rođeni Čačanin bio jedan od najzapaženijih pojedinaca u dresu reprezentacije na čitavom turniru, kao što je bio slučaj i prošlog leta na Mundobasketu u Manili. 

Iako je finale i sigurno srebro izmaklo iz ruku zbog dramatičnog poraza od "drim tima" 95:91, Avramović smatra da je i bronza ogroman uspeh.

- Lepa pobeda dvocifrenom razlikom za kraj prelepe priče! Za nas je ova bronza kao zlato, sve vas mnogo volim. Ovo je jedan od najsrećnijih dana u mom životu. Samo sam na svadbi svojoj bio srećniji. Leteli smo danas po terenu i igrali fantastično od starta. Pritiskali smo ih 40 minuta - rekao je Aleksa.

Informer

Bogdanović, Avramović i Dobrić slave bronzu

Izmaklo je finale porazom u poslednjim minutima susreta sa Amerikom. Duel sa prvim favoritima za zlato u polufinalu Avramović smatra jednim od najboljih mečeva u istoriji košarke.

Takođe, dodaje da je presrećan nastupom "orlova" protiv snažne selekcije Stiva Kera.

- Ponosni smo na nastup protiv Amerike. Umalo da pobedimo najbolji tim u istoriji u možda najboljoj utakmici u istoriji košarke. Toliko sjajnih igrača, MVP-jeva... Imali smo dvocifrenu prednost, veći deo utakmice vodili... šteta. Sjajno smo se oporavili zahvaljujući stručnom štabu. Nismo bili tužni zbog poraza i to je najvažnije. Da smo tada pali, to bi se odrazilo na ovaj meč - objasnio je bivši igrač Partizana.

Za kraj se osvrnuo na sastav "orlova", koji je napravio samo tri promene u odnosu na onaj koji je podigao srebro na Svetskom prvenstvu u Manili. 

Informer

Ogromna borba za bronzu

Pojačanja za Igre bili su Nikola Jokić, Uroš Plavšić i Vasilije Micić. Svako od 12 momaka u sastavu Svetislava Pešića imao je ulogu i nju je ispunjavao fantastično, smatra Avramović.

- Jokić je primer kako zvezde treba da se ponašaju na i van terena. On ne priča mnogo sa medijima i ja to poštujem. Neverovatno je dobra osoba i mnogo mu znači da predstavlja svog grad, zemlju i porodicu. Svi smo takvi. Svi smo imali svoje uloge. Moja je bila da donosim dobru energiju. Ja nisam smeo da budem tužan. Mnogo je igrača zaduženih za energiju i za prljav posao na terenu. Bez toga nema uspeha. Bogdan, Vasa i Jokić su lideri.Nikola je najbolji igrač u deceniji i jedan od najboljih u istoriji sprske košarke. Bolji je samo Bodiroga, ali on mi je idol - rekao je uz smeh Avramović.