10.08.2024.

14:13

Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Sport

Plačemo zajedno, ponosan sam! Bogdanović slavi, osvrnuo se i na Karmela

"Orlovi" su posle bolnog poraza od Sjedinjenih Američkih Država u polufinalu, razbili aktuelnog prvaka sveta Nemačku rezultatom 93:83 i osvetili se za poraz u finalu Svetskog prvenstva prošle godine u Manili.

Bogdan kaže da je ključ u tome što sve zajedno rade.

- Imamo iskusnog trenera, sve što smo uradili uradili smo timski. Čak i da smo izgubili imali bismo isto razmišljanje. Možda ne bismo spavali, ali bismo sledećeg dana bili spremni za sve. Nismo se žalili, sve zajedno radimo. Slavimo zajedno, plačemo zajedno. To je ključ uspeha i ponosan sam zbog toga. Ponosan sam kako smo se borili ceo turnir. Ne samo ovaj meč. Teško je reći, rezultat nije realna slika koliko smo se borili, ali ponosan sam što smo na ovakav način završili turnir. Gradili smo karakter, pobedničku kulturu, tako smo i završili - jasan je košarkaš Atlante.

Osvrnuo se Bogdan i na rano ustajanje jer je meč bio zakazan za 11.00.

- Tužni smo zbog meča sa SAD, ali da se ne osvrćemo... Ustali smo u 7.00, došli u 9.00 da se borimo i ponosan sam na medalju - dodao je Bogdan.

Kapiten je na ovom turniru proslavljao trojke u stilu slavnog Karmela Entonija, koji je prisustvovao i borbi za treće mesto.

- Uživam u utakmici, da se borim i da igram sa vatrom. Taj potez sam radio posle duže vremena, neko misli da je to provokacija, ali to je uživanje. Karmelo je legenda, samo poštovanje prema njemu - zaključio je Bogdanović.

Informer