11.08.2024.

13:00

Foto: Starsportphoto©

Sport

Pešić: Zahvaljujem se igračima, ovo je njihov uspeh!

"Orlovi" su se u Parizu pokazali kao jedna od najboljih ekipa i jedini protivnik koji je propisno preznojio selekciju Sjedinjenih Američkih Država.

Selektor Nemačke Gordon Herbert, našeg rivala u meču za bronzu, istakao je našu selekciju kao najbolju na turniru, a popularni Kari se složio sa kolegom. 

Informer

Gordon Herbert

- Apsolutno se slažem sa njim. To je čovek koji je veliki stručnjak, ali skroman čovek. Ja sam već jednom rekao, bez da ikoga uvredim, da je Nemačka zaslužila da bude u finalu protiv Srbije. Zaslužili smo da budemo u finalu našim igrama - rekao je Pešić.

"Orlovi" su do meča za bronzu stigli nakon dramatične završnice i poraza od "drim tima" 95:91. 

Selektor je ukazao na kvalitet takmičenja i izrazio ogromnu zahvalnost svojim igračima na ostvarenom uspehu.

-  Zahvaljujem se ekipi. Nema dobrih rezultata bez zalaganja čitavog tima. Taj put nije bio lagan. Za sve u sportu potrebno je mnogo odricanja da bi se došlo do cilja. Ekipa je napravila zajednički put do cilja. Ja sam ponosan. U ekipi se ne zna "ko kosi, a ko vodu nosi", svi rade sve! Utakmice koje smo igrale su bile jako teške i izazovne. Verovatno najbolji turnir u istoriji Olimpijskih igara. Videli ste koji je kvalitet košarke bio u Parizu. Najbolji igrači iz čitavog sveta. Momci su pokazali ogromnu mentalnu snagu i ja moram javno da čestitam - objasnio je bivši trener Barselone.

Informer

Porodica

Priznaje da je ritam bio jako težak i da su igrači imali izuzetno monotone dane u Parizu. Njegovo visoko mišljenje o ovoj generaciji ne bi promenio ni poraz od Nemačke u meču za bronzu.

Ako pred sobom imaš cilj, on te motiviše da nastaviš dalje i daje ti snagu. Tako je i u životu. Posle utakmice se vrše pripreme za narednu. To je teško, ali momci su to izdržali. Mogli smo i da izgubimo od Nemačke, ja ne bih menjao mišljenje i ne bi se umanjio moj ponos. Čestitam im na odnosu, ne samo ove godine, već neko vreme. To je drugarstvo koje dugo traje, zajedno radimo naporno. Pronalazili smo zajednička rešenja, konstantno smo pregovarali. Igrači znaju da im ja verujem, pa se stvorilo uzajamno poverenje. Samim tim, i veliki uspeh i rezultat povoljan - zaključio je Kari.