Autor: Informer.rs

11.02.2019.

11:59

Foto:

Sport

MRŽNJA HRVATA PREMA SRBIMA BOLESNA! Naši sportisti stalno na meti hrvatskih huligana

Pokušaj lična vaterpolista Zvezde u Zadru poslednji je u nizu teških incidenata koje su naši sportisti doživeli u komšiluku.

Sve je počelo 2003. godine, kada su ustaše posle poraza njihove vaterpolo reprezentacije od Srbije u finalu EP u Kranju izazvale nerede na bazenu. Huligani su tada napali novinare, kao i malobrojne navijače naše reprezentacije.

HRONOLOGIJA NAPADA NA SRPSKE SPORTISTE

2003. godine napadnuti srpski vaterpolisti u Kranju
2005. godine napadnuti rukometaši Partizana u Zagrebu
2009. godine napadnuti košarkaši Zvezde u Splitu
2016. godine napadnuti mladi vaterpolisti Partizana u Zagrebu
2016. godine napadnuti srpski strelci u Splitu


Dve godine kasnije, u martu 2005, u Zagrebu su napadnuti rukometaši Partizana i srpski novinari koji su pratili duel crno-belih protiv Zagreba. Tada je oštećen autobus u kojem su bili rukometaši, a troje srpskih novinara je prebijeno u prestonici Hrvatske.

U Splitu su u januaru 2009. godine napadnuti košarkaši Crvene zvezde, kada su na njih nasrnuli huligani dok su crveno-beli čekali let za Beograd. Tada je 20-ak divljaka jurilo košarkaše u zgradi aerodroma, a bili su naoružani kamenicama i motkama. Iste godine na Svetskom prvenstvu u rukometu su jedino srpski reprezentativci bili izolovani u Zadru i nisu nigde mogli da krenu bez policijske pratnje. Srpski novinari koji su pratili ovo prvenstvo bili su smešteni u Biogradu, koji je udaljen 28 kilometara od Zadra.

ZAKLAĆEMO TE NE BUDEŠ LI SKINUO MAJICU! Direktor Zvezde otkrio kroz kakav PAKAO su prošli vaterpolisti u Splitu!

Mladi vaterpolisti Partizana su u Zagrebu bili napadnuti u septembru 2016. godine. Tada je 20-ak maskiranih osoba napalo šestoricu srpskih dečaka. Oni su ručali u "Mekdonaldsu", a kad su izašli grupa huligani napala ih je šipkama.

Divljačkog ponašanja nisu bili pošteđeni ni srpski strelci, koje su u novembru 2016. u Splitu napale ustaše. Damir Mikec, Duško Petrov, Zoran Vujić i Srđan Jovanović su posle večere napadnuti na parkingu jednog restorana.


(VIDEO) DA NISAM SKOČIO U MORE UBILI BI ME! Napadnuti vaterpolista Zvezde vikao da je Crnogorac!

DETALJI INCIDENTA U SPLITU: Konobar savetovao zvezdaše da pokriju trenerke, huligani jednu odneli kao plen!

VATERPOLISTI NAPADNUTI NOŽEVIMA I ŠIPKAMA! Trojica igrača Zvezde zadobila povrede u Splitu!

UHAPŠENI HULIGANI KOJI SU PRETUKLI IGRAČE ZVEZDE, kod jednog pronađen ukradeni dres!

Tagovi: