Autor: Informer.rs

20.01.2020.

12:45

Foto:

Sport

OVO JE NAJTEŽI PUT! Mandić i Ćuk hvale Špance, ali vide Srbiju u polufinalu Evropskog prvenstva! (VIDEO)

Ukoliko ne bude iznenađenja na meču između Španije i Nemačke, "crvena furija" bi trebalo da bude prvi naredni protivnik Srbiji na kontitentalnom šampionatu.

Dušan Mandić je u danu kada će naši reprezentativci dobiti predstojećeg rivala rekao šta očekuje od tog meča.

- Gledaćemo utakmicu, ali očekujemo prolaz Španije, reprezentacije koja je pokazala da je spremna taktički i fizički. Nema tu mnogo tajni između nas, igrali smo mnogo mečeva protiv njih i znamo šta možemo da očekujemo. Biće izuzetno teška utakmica, ali mislim da ukoliko uspemo da im sprečimo kontranapad i nametnemo naš ritam da ćemo biti u boljoj poziciji. Imaju izuzetnog golmana, vođu ekipe, ali i nekolicinu mladih igrača, dobrih šutera... - rekao je Mandić uz opaski da u meču protiv Španaca očekuje malo golova i dosta plivanja. 

Pitanje favorita uvek je aktuelno, a prema njegovim rečima to je Srbijja.

- Oni su nas pobedili u Južnoj Koreji, pa gledamo sa te strane možemo da pričamo da su oni, ali tada je za nas igrala mlađa ekipa, pa mislim da smo mi favoriti - rekao je Mandić dodajući da je definitivno Španija najteži rival u četvrtfinalu.

SPREMNI ZA PRAVE IZAZOVE! "Delfini" očekuju Španiju, ali gledaju samo sebe!

ODBRANOM ĆEMO OSVOJITI EVROPSKO PRVENSTVO! Pjetlović zadovoljan posle pobede nad Holandijom, Mitrović upozorava na Špance!

Mandić se osvrnuo i na nadolazeće Olimpijske igre istakavši da bi Srbija vrlo kako mogla do dve medalje ove godine.

- Olimpijske igre su vrhunac za svakog sportistu. Potrudićemo se da ove godine osvojimo dve medalje. To će biti možda poslednje takmičenje ovoj generaciji i svi imamo veliki motiv i želju da se vratimo sa trofejom - rekao je on.

Miloš Ćuk je naveo da neće biti mnogo nepoznanica protiv Španije, ali da agresivnost "delfina" mora da bude veća nego u prethodnim duelima.

- Znamo šta možemo da očekujemo. Trenirali smo sa njima pred početak Evropskog prvenstva. Biće to najteža utakmica. Presudna će biti želja i agresivnost. Ko je bude više pokazao mislim da će slaviti. Za razliku od prethodnih mečeva na turniru, protiv njih moramo da pojačamo agresivnost od starta utakmice, jer samo tako možemo da prođemo dalje - naveo je on.

Prema njegovim rečima, nisu samo Srbija i Španija favoriti za medalju.

- Daleko je ovo od finala pre finala, domaćin Mađarska i Hrvatska su jake ekipe, ali sigurno da je ovo najinteresantnije četvrtfinale - zaključio je Ćuk.

Duel između Španije i Srbije planiran je u sredu.

Tagovi: