08.12.2020.

15:58

Foto:

Sport

(VIDEO/FOTO) TUGA NE PROLAZI! Bor nije zaboravio Bobanu, osvanuo veliki mural!

Ova mlada devojka koja je prerano napustila ovaj svet 21.juna u Beogradu posle kraće bolesti nastale kao posledica kompilkacija nakon porodjaja, svrstava se u red najuspešnijih sportista ne samo u Boru već i u Srbiji, jer je svojim dostignućima ostavila neizbrisiv pečat u istoriji Srpskog i svetskog streljaštva.

Višestruka evropska prvakinja u streljaštvu, reprezentativka Republike Srbije i Olimpijka, Bobana Momčilović Veličković neizmerno je volela svoj rodni grad Bor i svaki slobodan trenutak koristila da mu se vrati. Zato će kako Borani kažu, ostati zauvek u srcima i sećanju svakog građanina u gradu rudara. U znak zahvalnosti za sve što je postigla i uradila na unapređenju sporta i streljaštva , pokrenuta je i inicijativa da se sredstvima budžeta Opštine na delu fasade zgrade Sportskog Centra u Boru upravo naslika njen lik. Oslikan mural od strane mladih umetnika za par dana biće u potpunosti završen i obuhvatiće centralno mesto zgrade od ulaza za sportiste do streljane u kojoj je Bobana nekada trenirala, kaže Igor Janković član Gradskog Veća zadužen za sport, turizam i nevladine organizacije.

Informer

 

- Ovo je samo jedna od inicijativa koje smo pokrenuli, ali svakako jedinstvena jer smo na ovaj način želeli da se zahvalimo i oslikanim muralom ostavimo trajno sećanje na najboljeg sportistu u istoriji grada Bora, koja nas je nažalost prerano napustila. Ovo je malo, koliko je Bobana bila velika, dostojanstvena , hrabra i neustrašiva a pre svega dobar čovek i koliko je dala ne samo za svoju zemlju i srpski sport, već i za našu Opštinu, kojoj je bila najveći ponos.

Informer

 

Sva neophodna zakonska procedura koja je podrazumevala javnu nabavku , da bi oslikavanje murala bilo započeto, kao i odabir zajedničkog idejnog rešenja je ispoštovana i od grupe angažovanih mladih umetnika ovih dana očekujemo da svi radovi budu u potpunosti realizovani , napominje Igor Janković.

Informer

 

Inače, Sportski centar u Boru nije slučajno odabran kao mesto na kome će se ubuduće svi pogledom na mural sa likom Bobane Momčilović Veličković, sećati na ovu plemenitu devojku. To je mesto okupljanja svih sportista Bora ali i mesto u kome se nalazi streljana , za koju je Bobana Veličković bila veoma vezana, vežbala i pripremala se za mnogobrojna takmičenja u zemlji i inostranstvu.

Informer