• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.09.2020

08:13

ISPOVEST SUPRUGA SRPSKE ŠAMPIONKE KOJA JE UMRLA POSLE POROĐAJA! Sve boli, naša beba napreduje! Bobanu ne mogu da vratim, ali...

Ostali sportovi

ISPOVEST SUPRUGA SRPSKE ŠAMPIONKE KOJA JE UMRLA POSLE POROĐAJA! Sve boli, naša beba napreduje! Bobanu ne mogu da vratim, ali...

Podeli vest

Bobana Momčilović Veličković (30) šampionka Evrope u streljaštvu, preminula je usled komplikacija nakon porođaja

To je ostavilo neizbrisiv trag na srcu njenog supruga Miroslava Momčilovića, rukometnog trenera u Boru.

Nakon porođaja, Bobana je jednom videla sina Vukašina koji sada ima tri meseca i 24 dana. Koji faktor je koštao života Bobanu Momčilović Veličković, utvrdiće nadležna struka. U to, njen suprug ne sumnja.

- Očekujemo još nalaze složene obdukcije Instituta za patologiju Medicinskog fakulteta, posle kojih će se nadležni tužilac opredeliti da li će nastaviti istragu. I, kako mi je advokat nagovestio, ovi rezultati bi mogli da stignu možda i do kraja meseca - kazao je za Novosti Miroslav Momčilović.

Foto: Printscreen You Tube/Instagram/Bobana Velickovic

Te

Bobana se porodila carskim rezom  u Zdravstvenom centru u Zaječaru 1. juna. Trudnoću je pratio i porođaj obavio dr Zoran Roško, koji je bio u toku da je trudnoća ove mlade žene - rizična. Bila je dijabetičar. Istog dana, uveče, njeno stanje se, posle porođaja, iskomplikovalo. Imala je povišen pritisak, a ujutro su od njenog supruga zatražili da hitno dostavi magnezijum, jer ga u porodilištu nisu imali. Kada je stigao, utešili su ga: magnezijum smo nabavili, ali je Bobana u "eklampsiji", stanje koje može da bude fatalno, pogotovo za porodilje rizične trudnoće. Miroslav je, odmah, tražio da Bobanu hitno prevezu u Beograd, ali ga je dr Zoran Roško sve vreme ubeđivao da je "sve u redu".

Bobanin suprug, ipak, nije se pomirio sa ovim objašnjenjem: grčevito se borio da se snađe u čitavoj toj muci i pomogne da njegova ljubav, njegov život i majka njihovog tek rođenog sina, pobedi i ovog puta, kao na brojnim strelištima širom sveta. Uspeo je da obezbedi helikopter da je prevezu do referentne ustanove u prestonici. Ništa nije mogao on, pre toga, na svoju ruku.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#kefalonia #beatifulgreece #holidays #love #myman

A post shared by Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) on Sep 8, 2017 at 12:46pm PDT

 

Lekar kome je Bobana verovala i koji ju je porodio bio je siguran: nema mesta za brigu, ubrzo skidamo konce i ona će s bebom kući. Bobana je ipak transportovana u Beograd, posle pet dugih, predugih i kobnih dana. Primljena je na neurologiju KBC Srbije. Nadljudska borba lekara nije urodila plodom. Kasno je stigla.

- Nama je sada najpotrebniji mir. Toliko nam je potreban da nemam snage da se interesujem ni šta su dosad uradili nadležni u državi koji su Bobaninu smrt istraživali - govori Miroslav Momčilović i dodaje:

Foto: Reuters

 

- Sve je tako sveže i sve boli... pomislio sam da će vreme, malčice, da poleči ovo što smo doživeli. I, pristao sam da razgovaramo. A, sada vidim da sam još slab i da na to nisam spreman. Mislim da se mozak sam opire i slikama i uspomenama na koje me podstičete. Opire se svemu što smo Bobana i ja živeli i proživeli. Ona je bila deo mene, mog života. I ovu energiju koju imam želim da usmerim u misiju, pazeći na našeg sina. Da ga podignem.

Miroslav je istakao da je beba dobro, ali da u porodični dom koji je delio sa Bobanom i dalje ne može da ide.

- Naša beba lepo napreduje. Mi smo kod moje majke. U Bobanin i moj stan gotovo ne ulazim. Ne mogu. Sve je još tako sveže. Možda za godinu... Ili, koju godinu još... Možda ću tada biti jači.

Miroslav Momčilović podneo je krivičnu prijavu nadležnom tužiocu za izvršenje krivičnog dela usled kojeg je njegova supruga izgubila život. Kako bi se utvrdila istina o uzroku njene smrti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#happyanniversarymylove ❤️❤️❤️

A post shared by Bobana Momcilovic Velickovic (@bobana.velickovic) on Sep 26, 2018 at 10:13am PDT

 

- Da znate: ja Bobanu ne mogu da vratim... Ali želim da na ovaj način sprečim da se to što sam ja, što smo mi svi mi doživeli, niko više ne doživi. Da više niko ne doživi takvu bol - zaključio je Miroslav.

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija