Autor: Informer.rs

08.02.2021.

09:46

Foto:

Sport

CEO SVET PRIČA O ČUDESNOM BREJDIJU! Evo nekih stvari koje možda niste znali o njemu.../VIDEO/FOTO/

 Evo ko je sportista o kojem priča ceo svet sa divljenjem! 

Za malobrojne koji ne znaju, Tomas Edvard Patrik Brejdi Junior, poznatiji kao Tom Brejdi profesionalni je igrač američkog fudbala i igra na poziciji kvoterbeka u ekipi Tampa Bej bakanirsa. Sa šest naslova Superboula, mnogi analitičari, bivši i sadašnji NFL igrači i treneri, kao i šira javnost ga smatraju najboljim kvoterbekom i igračem američkog fudbala svih vremena!

Informer

 

Osvojio je ovog februara, 2021. godine, sedmi put šampionski prsten i pokazao da je najveći ikada, a nije mogao da ga zaustavi ni najbolji kvoterbek novog talasa - Patrik Mahoums.

Brejdi je rođen u San Mateu u Kaliforniji. Ima tri starije sestre. Sa očeve strane ima irsko, dok sa majčine ima poljsko, norveško i švedsko poreklo! Tokom osamdesetih godina 20. veka redovno je išao na utakmice NFL-a i divio se svom idolu Džou Montani iz Fortinajnersa!

Kao dete, učestvovao je na fudbalskom kampu Univerziteta San Mateo, gde mu je trener bio Toni Gracijani. Pored fudbala, ljubitelj je košarke i navija za Los Anđeles lejkerse i Boston seltikse!

Informer

 

Nakon igranja koledž fudbala za Mičigen univerzitetu 2000. godine izabran je na draftu u šestoj rundi kao 199 pik! Predvodio je Nju Ingland petriotse do 6 pobeda u Superboulu. Poslednji put 2019. kada su u finalu savladali Los Anđeles ramse. Brejdi je četiri puta izabran za MVP igrača Superboula i dva puta izabran za najkorisnijeg igrača lige, peti je u istoriji NFL šampionata po dodavanju za tačdaun i treći u konkurenciji bačenih jardi. Trinaest puta je igrao na utakmici svih zvezda NFL-a koja se igra svake godine nedelju dana pre superboula, najviše od svih kvoterbekova je predvodio svoj tim do plej-ofa lige (ukupno 13). Godine 2003. i 2004. Nju Ingland patriotsi su sa njim na čelu postavili rekord NFL-a po broju uzastopnih pobeda (21) uključujući i plej-of.

Informer

 

Brejdi je poznat i po svom krajnje ekstremnom režimu ishrane. U emisiji The Late Show sa Stivenom Kolberom on je napravio nešto neočekivano- probao je jagode po prvi put u svom životu! Pored toga, nakon mnogo godina popio je prvu čašu piva, a to se stvarno može smatrati velikim pomakom za čoveka kome je sladoled od avokada cheat meal!

Informer

 

On je u svojoj knjizi "The TB12 Method" predstavio svoje čuvene i potpuno neverovatne nutritivne principe koji su tako dizajnirani da možete da igrate američki fudbal do 80-e godine života!!!

Pojavljivao se u raznim TV serijama, poput Saut Parka, Simpsonova i Femili gaja. Od 2004. do kraja 2006. godine, Brejdi je bio u vezi sa glumicom Bridžit Monahan. Tom i Bridžit raskinuli su u vreme kada je ona zatrudnela. U avgustu 2007. godine rodila je sina Džona.

Od 26. februara 2009. godine je u braku sa brazilskom manekenkom Žizel Bundšen. Par ima dvoje dece — sina Bendžamina (2009) i ćerku Vivijan (2012).