Autor: Informer.rs

23.10.2022.

13:48

Foto: tanjug

Sport

ZORAN GAJIĆ MINISTAR SPORTA: Nije bilo dvoumljenja, ako vas zove predsednik i ukazuje takvo poverenje tu nema puno razmišljanja

Zoran Gajić će u ministarskoj fotelji zameniti legendarnog vaterpolistu Vanju Udovičića, što je potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.  

Ovlašćen sam od strane predsednika da vam kažem da je informacija da ću biti ministar sporta tačna - rekao je u gostujući na televiziji Prva Zoran Gajić, koji se nije dvoumio da li da prihvati novu funkciju. 

- Nije bilo dvoumljenja, ako vas zove stranka koja je na vlasti i predsednik koji je jedna takva ličnost, ako vam ukazuju takvo poverenje koje je i ogromna obaveza onda tu nema puno razmišljanja - kazao je Zoran Gajić, novi ministar sporta i dodao:

- Postoji mali žal zbog odbojke i saveza, ali to neće biti problem ostaje u dobrim rukama. Nastaviću jedan dobar rad mog prethodnika Vanje Udovičića koji je fantastično radio u svojim mandatima, izvrsno samo sarađivali i mnogo nam je pomogao u svim ovim rezultatima. Jedan od odgovora o kontinuitetu rezultata leži i pomoći države, oličene pre svega u Ministarstvu omladine i sporta u ovom slučaju gospodina Udovičića, Olimpijskog komiteta gospodina Maljkovića, predsednika države i Vlade Srbije gde smo imali neverovatnu podršku, za razliku od nekih vremena kad sam bio selektor gde je bolje da ne pričam šta je sve falilo - poručio je Gajić.

Dok je bio selektor muške seniorske reprezentacije Jugoslavije Zoran Gajić je osvojio devet medalja – dve zlatne, dve srebrne i pet bronzanih. Vodio je nacionalni tim do zlata na Olipijskim igrama u Sidneju 2000. godine, kao i Prvenstvu Evrope u Ostravi godinu dana kasnije.

Bonus video