Autor: Informer.rs

15.02.2023.

14:25

Foto:

Sport

CRNOGORCI PROŠLI KAO GROBARI! Privedeni, oduzeta im dokumenta, pa deportovani iz Moldavije

Crnogorski bokseri propči su kao navijači Partizana, kojima je zabranjen ulazak u Moldaviju. Grupa navijača Partizana, koja je htela da bude uz crno-bele koji u četvrtak (21.00, RTS, Arena 1) igraju protiv Šerifa zadržana je u ponedeljak uveče odmah po sletanju na aerodrom u Kišinjevu, uz obrazloženje tamošnjih službenika da nisu poželjni u njihovoj državi zato što su Srbi.

Rečeno im je da je najbolje da se vrate kući, pa su ubrzo prebačeni u deo za deportaciju. Tu su proveli noć, da bi juče ujutru napustili bivšu sovjetsku republiku o sopstvenom trošku, pošto su prethodno morali da kupe papreno skupe karte.

"Vijesti“ navode da su pomenuti bokseri dobili poziv organizatora da učestvuju na ovom turniru. Dodaje se i kako je budvanska ekspedicija, koju je predvodio tamošnji selektor Nikola Ružić, zaustavljena na aerodromu u Kišinjevu.

- Na aerodromu u Kišinjevu policija je privela naš tim, koji čini šest osoba (među kojima ima i maloletnih lica). Pošto su im oduzeta sva dokumenta, celu noć su proveli u tranzitnoj zoni, bez hrane i smeštaja. Oni su potom deportovani nazad u Crnu Goru sa objašnjenjem da se trenutno zabranjuje ulaz crnogorskim državljanima u Moldaviju bez detaljnijih informacija - naveo je BS Crne Gore.

Na turniru u Moldaviji trebalo je da nastupe Stefan Savković, Petar Marčić, Petar Liješević, Dimitrije Milić i Andrija Brajković.

- Imamo informaciju da se ženski fudbalski tim Moldavije nalazi u našoj zemlji kako bi odigrao utakmice sa crnogorskim fudbalerkama. Apelujemo da se prema njima niko ne ophodi loše, već da pokažemo našu sportsku veličinu i veličinu Crne Gore -  zaključuje se u saopštenju BS Crne Gore.