Autor: Informer.rs

23.05.2023.

10:37

Foto: Informer

Sport

POTRESNA ISPOVEST NINE KOBILJSKI, MAJKE UBIJENE DEVOJČICE Obratila se roditeljima dečaka, njena poruka slama srca

Otac tragično nastradale devojčice Eme K. je poznati odbojkaški trener Dragan Kobiljski. U nesreći koja se desila početkom maja, učenik sedmog razreda K. K. došao je naoružan u školu "Vladislav Ribnikar" i ubio čuvara i osmoro đaka, među kojima je bila i malena Ema K. (14). Na njenom opelu Vladika Ilarion otkrio je da se devojčica hrabro isprečila između K. K. i druge dece, i pitala ga zbog čega to radi. 

Nina Kobiljski se je upitala dečakove roditelje zašto su ga slali u streljanu umesto na sport ili časove umetnosti.

"Roditeljima nelečenog dečaka: ako nas ikada budete tražili i poželeli da kažete: "Molim vas oprostite, nismo znali bolje i mnogo nam je žao…“. Znate, mi više u ovozemaljsku pravdu ne verujemo… ali se trudimo da nastavimo da verujemo u ljudskost i u istinu… Verujem da vam je dobro poznata činjenica da je naše odeljenje VII2 bilo jedno izuzetno odeljenje, ne zato sto je bilo sastavljeno od odličnih đaka, već zato što su to bila dobra deca i dobri prijatelji jedni drugima. Oni su u školu odlazili nasmejani i vraćali se zadovoljni. Sećate se da su nam deca išla zajedno na jezički kamp u Francusku. Dobijali smo njihove video snimke kako pevaju pored kamina, igraju se na tematskim večerima i idu na izlete… Znate i da su se svi zajedno kartali i smejali u sobama do kasno u noć. Kako ne biste znali, kada ste puni zahvalnosti zvali razrednog starešinu i zahvaljivali se što vam je sin tako lepo prihvaćen od strane drugara u novom odeljenju u koje ste izabrali da ga prebacite", napisala je majka ubijene devojčice Eme.

Nina otkriva šta je deci tokom pomenutog potovanja bilo čudno.

"Bilo im je prelepo, ali im je istovremeno bilo čudno zašto jedno dete svih sedam dana spava sklupčano na fotelji, umesto u krevetu, iako mu je na raspolaganju cela dvokrevetna soba?! Da li znate da je tom detetu bila neophodna pomoć i vas roditelja i stručnih lica? Tragedija koja nas je zadesila je toliko strašna, bolna i nepojmljiva, da se svakodnevno borimo za udah. Misli koje će nas doživotno moriti su: Zašto mu niste pomogli?! Zašto ste ga obučavali u streljani i kod njega razvijali i gajili tako jezive veštine pucanja i ubijanja, dok smo mi nasu decu vodili na časove umetnosti i sporta?!

Informer

 

Neutešna majka nada se da će pronaći razlog zbog kog je došlo do tragičnog zločina.

"Ako niste bili svesni svoje uloge u nezapamćenoj tragediji od 3. maja 2023. godine, onda biste se morali osvestiti i shvatiti da se nažalost ovde suočavamo sa tragedijom nakon tragedije koja poprima svetske razmere. Jasno nam je da javno mnjenje traži neki smisao – razlog sa ciljem da se ovakav zločin na neki način obrazloži i shvati kako je do njega došlo?"