06.04.2024.

06:55

Foto: EPA Images

Sport

Cena prava sitnica! Prodaje se čuveni beli šorts Muhameda Alija

Čuveni američki bokser je 1. oktobra 1975. godine na Filipinima u epskom meču poznatom i kao "Triler u Manili" posle velike borbe pobedio sunarodnika Džoa Frejzera.

On je na tom meču nosio beli satenski šorts brenda "Everlast", koji će sada biti prodat za rekordan iznos na aukciji koja će biti održana 12. aprila. 

Informer

Šorts Muhameda Alija sa meča u Manili

Kako je saopštila aukcijska kuća "Sotbi" očekuje se da pomenuti deo opreme dostigne cenu od čak šest miliona dolara. Ponude, uključujući i poslednju od 3,8 miliona dolara, stižu od kraja marta za beli šorts sa crnim prugama na kojem se nalazi i Alijev autogram, prenosi Si-En-En (CNN).

Ono što je zanimljivo je da je pomenuti šorts prodat na aukciji 2012. godine za 150.000 dolara, a sada je dostigao čak 40 puta veću vrednost.

"Triler u Manili" ostaće upamćen kao najpoznatiji bokserski meč u istoriji. Tog 1. oktobra 1975. godine Muhamed Ali i Frajzer ukrstili su treći i poslednji put rukavice i to na Filipinima. Borba je održana u nehumanim uslovima, ogromna vlaga i čak 40 stepeni.

Informer

Čuveni meč Alija I Frejzera 1975. godine na Filipinima

Bokseri su vodili pravi rat, toliki da Frajzer već u 12. rundi od zadobijenih udaraca nije mogao da drži oči otvorene. Ipak, nije želeo da preda meč, pa je naredne dve runde u ringu proveo gotovo spuštenih ruku primajući udarac za udarcom, posle čega je Džoev trener strahujući za njegovu život, bacio peškir u ring i prekinuo borbu, pa je Ali slavio.