19.05.2024.

07:09

Foto: Tanjug/AP

Sport

Hvala Bogu, Isusu... Moćna poruka Usika! Fjuri: Pobedio sam

Slavio je Usik tek nakon 12 rundi i to podeljenom sudijskom odlukom.  Dvojica arbitara su bodovali za Usika (114-113 i 115-112), a jedan za Fjurija (114-113). 

Informer

Objedinio je Usik sva četiri najznačajnija pojasa teške kategorije - WBA, WBC, WBO, IBF! Prvi put od Lenoksa Luisa, koji je krajem 1999. godine pobedio Ivandera Holifilda, imamo apsolutnog svetskog šampiona u boksu u teškoj kategoriji.

- Hvala mnogo mom timu, mom Bogu, Isusu, njegovoj ekselenciji! Za moju porodicu! Za moju državu! - poručio je Usik nakon pobede, preneo je Dejli mejl njegove reči.

Informer

U ugovoru koji su potpisali pre borbe, postoji klauzula o revanšu, koji je moguć pred kraj godine. Tajson je posle poraza komentarisao odluku sudija i poručio da je on pobedio. 

- Verujem da sam pobedio u borbi. Verujem da je pobedio u nekoliko rundi, ali ja sam osvojio većinu. Bila je to jedna od najluđih odluka u boksu. Vratiću se. Dobri mali čovek je doneo odluku. Vratićemo se našim porodicama i videću ga ponovo u oktobru. Vratićemo se! Verujem da sam pobedio u borbi, ali neću da sedim,  plačem i pravdam se. Ponovo ćemo se pokrenuti u oktobru - poručio je Fjuri.