• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

19.05.2024

05:39

Kroše, direkt, kroše... Ovako je Usik brutalno "izrešetao" Fjurija (VIDEO)

Tanjug/AP

Ostali sportovi

Kroše, direkt, kroše... Ovako je Usik brutalno "izrešetao" Fjurija (VIDEO)

Podeli vest

Oleksandr Usik je neprikosnoveni bokserski šampion. U spektakularnoj borbi u saudijskom Rijadu posle 12 rundi na poene savladao Tajsona Fjurija i objedinio sva četiri najznačajnija pojasa teške kategorije - WBA, WBC, WBO, IBF!

Prvi put od Lenoksa Luisa, koji je krajem 1999. godine pobedio Ivandera Holifilda, imamo apsolutnog svetskog šampiona u boksu u teškoj kategoriji.

U sudaru titana Usik je slavio protiv "Kralja cigana" nakon 12 rundi, podeljenom sudijskom odlukom. Dvojica arbitara su bodovali za Usika (114-113 i 115-112), a jedan za Fjurija (114-113). Presudila je deveta runda u kojoj je Usik "izrešetao" Fjurija, koji se teturao po ringu, nije znao šta ga je snašlo.

Usik je vezao desni kroše, pa levi direkt nakon čega je Fjuri bio žestoko uzdrman. Nije na tome stao Ukrajinac nego je nastavio sa kanonadom žestokih udaraca, pa je saudija desetak sekundi pre kraja odlučio da broji Fjuriju. To ga je spasilo da ne završi nokautiran, a odmah po završetku brojanja oglasilo se zvono za kraj runde i Fjuri je nekako preživeo na nogama rundu, koja je na kraju donela pobedu Usiku. Jeste "Kralj cigana" uspeo da se oporavi nakon teške runde, pružio je solidne poslednje tri runde, ali je Usik zasluženo došao do pobede na bodove.

 

Foto: Tanjug/AP

Tajson Fjuri i Oleksandr Usik

 

 

 

Usik je na savršenom skoru 22-0 kao profesionalac.  Imao je protiv Tajsona ukupno 407 udaraca, pogodio njih 170, 70 u telo, odnosno 41,8 odsto. Što se značajnih udaraca tiče, Ukrajinac je imao 260, u metu je pogodio njih 122, 41 u telo, što je  46,9 odsto. Fjuri je, s druge strane, ukupno imao  496 udaraca i od toga pogodio njih 157, a 46 u telo, odnosno 31,7 odsto. Britanac je imao 210 značajnih udaraca, a njih 95 pogodio, 40 u telo, što je iznosi 45,2 odsto.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija