• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.12.2023

06:11

Džošua "ubio" od batina Šveđanina, pa slavio tehničkim nokautom! (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

Ostali sportovi

Džošua "ubio" od batina Šveđanina, pa slavio tehničkim nokautom! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Entoni Džošua se vratio i priredio spektakl u Rijadu! Savladao je Ota Valina posle pet rundi tehničkim nokautom!

Britanac je opravdao ulogu favorita i dobio treću uzastopnu borbu, sada je njegov skor u karijeri na 27-3 .

Dominirao je Džošua, nije Valin imao rešenje, pa je njegov tim posle silnih udaraca koje je trpeo na kraju tražio prekid u petoj rundi. Džošua se od starta za sve pitao u ringu, snažnim udarcima je mučio rivala, u jednom momentu je raskrvario nos Šveđaninu, pa je samo bilo pitanje vremena kada će se borba završiti, ne i ko će pobediti. 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Ključni momenat borbe dogodio se u drugom delu pete runde. Džošua je levim krošeom fantastično pogodio Valina i teško ga je uzdrmao. Šveđanin je preživeo do kraja runde, a onda je njegov tim odlučio da prekine meč između pete i šeste runde. Bilo je više nego jasno da Valin nema što tražiti u ringu s Britancem u nastavku meča samo bi dodatno ugrozio njegovo zdravlje. 

 

 

 

 

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

Džošua sad ima skor 27:3 u profesionalnoj karijeri. Poraz protiv Endija Ruiza je "osvetio", a dva mu je naneo Oleksander Usik.

 

 

Naredni rival Britancu mogao bi da bude najbolji hrvatski bokser Filip Hrgović (31) koji je dominantno  pobedio deset godina starijeg Australijanca Marka De Morija tehničkim nokautom nakon samo 76 sekundi u prvoj rundi. Hrgović sada ima 17 pobeda u isto toliko profesionalnih mečeva u karijeri.

Očekuje se da bi Hrgović u 2024. godini mogao da napadne pojas teškaškog IBF prvaka.  Obavezni je izazivač i boriće se protiv pobednika borbe Fjuri - Usik ili protiv Džošue, ako Fjuri i Usik dogovore i revanš.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija