• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.04.2023

07:07

UDARCI SEVALI SA SVIH STRANA! DŽOŠUA posle pravog TEŠKAŠKOG RATA i 12 rundi pobedio Frenklina! (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

Ostali sportovi

UDARCI SEVALI SA SVIH STRANA! DŽOŠUA posle pravog TEŠKAŠKOG RATA i 12 rundi pobedio Frenklina! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Entoni Džošua vratio se u ring pobedom. Britanac je u londonskoj "O2 Areni" pobedio Amerikanca Džermejna Frenklina posle 12 rundi velike borbe.

Iako su mnogo očekivali nokaut, ipak su na kraju sudije imale poslednju reč. Entoni Džošua je slavio jednoglasnom odlukom sudija nakon 12 rundi lude borbe (118-111, 117-111, 117-111).

Ovo je bila prva pobeda Džošue posle poraza od Oleksandra Usika, pa nema sumnje da opet razmišlja o povratku na tron. 

Džošua ima 33 godine, a ovo mu je bila 25. pobeda, od toga 22 su bile nokautom, uz tri poraza. Poslednji je put slavio u 2020. protiv Puleva, a potom je dva puta izgubio od Usika. S druge strane, Frenklin je četiri godine mlađi, ima 21 pobedu (14 nokautom) i dva poraza. 

 

 

 

- Ima poseban stil, neki drugi britanski borac bi ga verovatno nokautirao. Trebalo je da ga nokautiram. Nije bilo nokauta pa nije dobro, nisam presrećan. Ovo je brutalan sport, ali nokauti su sve. Nema alibija. Ovo je samo početak mog povratka, ja sam svoj najveći kritičar i ne mogu da kažem da sam briljirao. Frenklin je solidan kontraš, a ja nisam toliko koristio desnicu, koja mi je najjače oružje - bio je Džošua samokritičan posle pobede.

Džošua na startu borbe nije previše rizikovao. U prvih šest rundi samo jednom je ozbiljnije uzdrmao Amerikanca. Potom je sredinom šeste rudne sjajno pogodio levim aperkatom, da bi u desetoj izveo svoj najopasniji udarac, ali je Frenklin "preživeo" na nogama i taj aperkat.

Foto: Tanjug/AP

 

U 11. je rundi Frenklin dobro pogodio Britanca, ali ono što je navijače podizalo na noge su svađe boksera u ringu. Prvo su jedan drugom imali šta da kažu na sredini ringa, a u jednom momentu je Džošua, dok je odlazio ka svom uglu na kraju runde krvrcnuo u glavu Frenklina, pa su besno krenuli jedan prema drugom.

Foto: Tanjug/AP

 

Amerikanac je u poslednjoj rundi pokušao da isprovocira Britanca, ali je Džošuao imao odgovor, uzvratio je sa nekoliko odličnih udaraca i na kraju stigao do ubedljive pobede. I na kraju borbe je sudija morao da smiruje strasti, pošto su se Džošua i Frenklin unosili jedan drugome u lice. Nakon što je spiker pročitao odluku sudija borci se nisu ni rukovali. Navodno su to uradili nešto kasnije. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija