11.06.2024.

12:59

Foto: Atletski savez Srbije

Sport

Krenuli smo biciklom na Mesec... Dragutin Topić najavio Angelinin pohod na medalju u Parizu

Angelina Topić je obradovala Srbiju, osvojila je srebrnom medaljom na Evropskom prvenstvu u Rimu u skoku uvis. Preskočila je 197 centimetara, a ispred nje je bila samo Jaroslava Mahučik iz Ukrajine sa preskočenih 199 centimetara.

Iako će tek u julu napuniti 19 godina, iza sebe ima dve evropske medalje, bronzu iz Minhena i sada srebro iz prestonice Italije. Nema dileme, uskoro će oko vrata imati najsjajnije odličje, a uveren je i njen otac i trener Dragutin Topić, koji se oglasio dan nakon velikog uspeha svoje ćerke.

"Vicešampionka Evrope. Naša Angelina. Hvala našem timu u Rimu,  Dr. Jovanu Đuroviću, fizioterapeutu Slobodanu Markoviću i svima onima koji su pomogli da ovo pobedničko postolje postane java. Publika na stadionu je zdušno navijala i davala posebnu inspiraciju svim takmičarkama, naročito Angelini. Veče koje ćemo pamtiti. Hvala i svima vama koji podržavate i pratite Angelinin trud, želju i stremljenje da bude najbolja kada je najpotrebnije. Osvojiti olimpijsku medalju je put biciklom na Mesec, ali vrteći pedale naš bajs je stigao i do ovog srebrnog oblaka", napisao je Topić, koji je burno poslavio osvajanje medalje.


Angelina se takmičila i u skoku udalj, gde se nije domogla finala.