13.06.2024.

14:31

Foto: Starsportphoto

Sport

Presrećna sam! Angelina pričala o srebru, pa pomenula Igre (FOTO GALERIJA)

Srebrna atletičarka u disciplini skok uvis je prilikom povratka u Beograd se zahvalila svom timu na čelu s njenim ocem Dragutinom Topićem.

- Pa mislim, treba malo vremena da se slegnu utisci, ali što mogu da kažem je da sam prezadovoljna i presrećna zbog rezultata, ovo je moj najveći uspeh do sada i velika odskočna daska za dalji napredak i postizanje još boljih rezultata. Hvala celom mom timu sa mojim trenerom Dragutinom Topićem, naravno mojim ocem, doktor Jovan Đurović, kao i da se zahvalim na svim čestitkama. Želim da čestitam timu na odličnim rezultatima - rekla je ona.

Informer

Angelina Topić

Otkrila je koji joj je savet dao otac pre finala Evropskom prvenstva u Rimu.

- Poseban savet (smeh)? Sve što znam sam naučila od njega, on mi je najveći uzor u sportu i životu. Nešto posebno pred finale? Samo da se ponašam kao i inače, da uživam u trenutku, kao i na svim ostalim takmičenjima. Moj maksimum je bio dovoljan za drugo mesto ovog puta - dodala je Angelina.

Olimpijske igre startuju 26. jula, a Angelina priznaje da je to za nju posebna čast.

- Ništa, da uživam. To je ogromna stvar, veliki je uspeh plasirati se na OI, sa 18 godina, srećna sam što mogu da se nazovem olimpijcem. Jedva čekam da vidim kako to izgleda, nadam se prolasku u samo finale, srećna sam samom činjenicom da ću biti tamo - rekla  je naša atletičarka.

Za kraj je rekla da  joj je cilj da uskoro preskoči dva metra.

- Nadam se da se uskoro sprema. Ovo je peti-šesti put da se podižem na tu visinu. Možda te noći nisu bili neki uslovi savršeni za skakače uvis, uhvatila nas je i kiša na pola takmičenja, vetrovito je bilo i hladnjikavo. Srećna sam što sam prema mojim standardima ostvarila sjajan rezultat - zključila je Angelina Topić.