16.07.2024.

10:25

Foto: Tanjug/AP/Evan Vucci/Ataimages

Sport

Srpska trobojka, Tramp, podignuta pesnica... Čavić iz Amerike poručio: Srbija, Srbija, Srbija... (FOTO)

Čovek koji je doneo Srbiji srebro na Olimpijskim igrama u Pekingu, ukrali su mu zlato, objavio je najviralniji fotografiju poslednjih dana. To je fotka Donalda Trampa sa podignutom pesnicu nakon što su pokušali da ga ubiju, uz srpsku trobojku i moćnu poruku koja je oduševila Srbe.

"Ovako ću da bodrim naše u Parizu. Srbija, Srbija, Srbija", napisao je legendarni Milorad Čavić.

Informer

Bivši predsednik Sjedinjenih Država i kandidat Republikanske partije na novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp je okviru kampanje, držao govor u provincijskom gradiću Batleru, u Pensilvaniji, kada se iz  daljine začulo nekoliko hitaca. Jedan je Trampa pogodio, u desno uho. Imao je mnogo sreće, a bio je dovoljno priseban da se brzo sagne i spasi sebi život dok nisu stigli pripadnici tajne službe. Tramp je potom, kako procedura nalaže, odmah evakuisan s lica mesta. A dok su ga agenti probijali krioz masu podigao je pesnici i povikao: "Borba, borba, borba!“

Moramo da podsetimo, da je u Pekingu 2008. Milorad Čavić pobedio na Olimpijskim igrama  nedodirljivog Majkla Felpsa, ali mu je sramnom odlukom oduzeta zlatna medalja. Čaviću su iz ruku oteli zlato i poklonili ga Amerikancu uz jadno obrazloženje. Rekli su da nije  dovoljno jako pritisnuo taster na cilju.

Informer

To nije sve. Na Evropskom prvenstvu 2008. godine je na briljinantan način došao do titule u Ajnthovenu. Čavić je u trci na 50 metara delfin postavio rekord starog kontinenta, ušao u istoriju srpskog sporta, a onda svojim gestom tokom dodele medalje zaslužio poštovanje za sva vremena.  Čavić se na dodeli medalje pojavio u majici sa natpisom "Kosovo je Srbija"! Naravno zapadnjacima se njegov potez nije dopao zbog čega je srpski plivač ekspresno suspendovan iz daljeg takmičenja.