• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

19.03.2024

07:31

Na današnji dan: Milorad Čavić ispisao istoriju i sa majicom "Kosovo je Srbija" poslao poruku svetu!

EPAImages

Ostali sportovi

Na današnji dan: Milorad Čavić ispisao istoriju i sa majicom "Kosovo je Srbija" poslao poruku svetu!

Podeli vest

Srpski plivač postao evropski rekorder, ali ga Evropska plivačka federacija suspendovala.

Dvadeset godina prošlo je od velikog pogroma Srba na Kosovu i Metohiji. Nažalost, situacija u našoj južnoj pokrajini ni danas nije ništa bolja. Brojni sportisti su tokom svojih karijera želeli da skrenu pažnju svetskoj javnosti o dešavanjima na Kosmetu, ali su prečesto nailazili na zid. Nešto nalik tome doživeo je Milorad Čavić na današnji dan - 19. marta 2008. godine na Evropskom prvenstvu. 

Proslavljeni srpski plivač je na briljinantan način došao do evropske titule u Ajnthovenu. Čavić je u trci na 50 metara delfin postavio rekord starog kontinenta, ušao u istoriju srpskog sporta, a onda svojim gestom tokom dodele medalje zaslužio svo poštovanje. 

Naime, Milorad Čavić se na dodeli medalje pojavio u majici sa natpisom "Kosovo je Srbija"! Naravno zapadnjacima se njegov potez nije dopao zbog čega je srpski plivač ekspresno suspendovan iz daljeg takmičenja, ali se zbog svog postupka ne kaje. 

- Ja sam sportista, plivanje mi je ceo život. I dalje tvrdim da ovo što sam uradio nema veze sa politikom. Za mene je činjenica da je Kosovo Srbija. Nisam imao nameru nikoga tom porukom da povredim, već samo da pokažem ono što ja mislim. To je jedina istina u celoj ovoj priči. Nekima je to zasmetalo. Kaznili su me i ja sam to prihvatio. Nema vremena za tugovanje, krećemo u nove pobede - govorio je svojevremeno Čavić. 

Srpski plivač nije samo suspendovan već mu je oduzet i rekord, dok je naša plivačka organizacija morala da plati kaznu u iznosu od 7.000 evra. 

Nažalost, nije to bio jedini put kada je Milorad Čavić na sraman način pokraden. Njemu je na Svetskom prvenstvu 2009. godine oduzeta zlatna medalje sa obrazloženjem da je Majkl Fels imao "jači stisak" prilikom dodirivanja ciljne table.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija