Autor: S. M.

02.08.2024.

16:31

Foto: Reuters

Sport

Novače, želim ti... Šokiraće vas izjava Endija Mareja

On je sinoć i zvanično završio igračku karijeru, pošto je u četvrtfinalu dubla na najvećoj sportskoj smotri, zajedno sa Danijelom Evansom, izgubio od Tejlora Frica i Tomija Pola rezultatom 6:2, 6:4.

U suzama je olimpijski šampion u singlu iz 2012. i 2016. godine napustio teren stadiona "Filip Šatrije", a na pitanje jednog stranog novinara šta mu je poslednja teniska želja, odnosno prva sad kada je zvanično u penziji, iznenadio je odgovorom.

- Moja želja je da Novak osvoji medalju u Parizu. To mu mnogo znači, svaki put kada igra za svoju zemlju, vidi se koliko je bitno za njega. Ne pokazuje toliko emocija kao neki drugi igrači na turnirima, ali kada igra za Srbiju te emocije prosto izbijaju iz njega. Bilo bi fantastično kada bi mogao da osvoji olimpijsko zlato - rekao je Marej uoči večerašnjeg polufinala Đoković - Muzeti.

Upravo je Škot jedan od najvećih krivaca što naš as već nema zlato sa OI, jer ga je porazio u polufinalu 2012. u Londonu. Srbin je potom izgubio i meč za treće mesto, odnosno bronzu od Huana Martina del Potra.

Novak i Endi se poznaju još od juniorskih dana, odigrali su čak 36 međusobnih duela, a Đoković je slavio u 25 navrata. Marej je ostao na tri grend slem titule, a često je Nole bio taj koji mu je rušio snove, mada su ga i teške povrede sprečile da dođe do još trofeja.

- Moji najvažniji mečevi su uglavnom bili protiv Novaka. Duel za titulu u Australiji, igrali smo finala na svim grend slemovima, kao i na Olimpijskim igrama... Novak je neko koga poznajem od svoje 11. godine - prisetio se Marej.