13.08.2024.

12:13

Foto: Reuters/printscreen

Sport

Bedno! Skandal i posle skandala! Ameri neće da vrate Rumunki zasluženu medalju!

Nakon mnogo peripetija Međunarodna gimnastička federacija (FIG) vratila je u subotu Barbosu na treće mesto u poretku takmičenja na parteru na Olimpijskim igrama u Parizu, a MOK je doneo odluku da će bronzanu medalju morati da vrati Amerikanka Džordan Čajls.

Ipak, napaćena Rumunka čije suze su obišle svet,  još uvek mora da strepi, pošto Amerikanaci najavljuju da ukoliko bude trebalo, da će čitav slučaj prebaciti na Sud za sportsku arbitražu u Lozani.

"Duboko smo razočarani! Nastavićemo da se borimo na svaki mogući način da osiguramo da na trećem mestu ostane plasman naše takmičarke i medalja za Džordan", naveli su u saopštenju tamošnjeg saveza.

Podsetimo, Barbosu je u prošli ponedeljak proslavila osvajanje trećeg mesta na parteru, kada su treneri selekcije SAD uložili žalbu na rezultat Džordan Čajls. Sudije su preinačile odluku i popravile rezultat Amerikanke za 0,1, što joj je bilo dovoljno da sa petog strigne na treće mesto i "otme" odličje Rumunki. 

Ipak, žalba je stigla posle minut i četiri sekunde, nakon što je rezultat objavljen, a dozvoljeno vreme je minut, pa je na kraju odbijena, a medalja vraćena Rumunki. No, videćemo kakav će na kraju biti ishod ove olimpijske sapunice...

Informer

Brazilka Rebeka Andrade je osvojila zlatnu medalju, dok je srebrno odličje pripalo Amerikanki Simon Bajls.