01.09.2024.

05:25

Foto: Atletski savez Srbije

Sport

Kraljicaaaa! Angelina Topić je šampionka sveta!

Mesec dana nije prošlo od povrede, naprsnuća fibule, zbog kog je morala da odustane od finala na Olimpijskih igara u Parizu, a Angelina je osvojila zlato na Svetskom prvenstvu. Preskočila je visinu od 191 centimetara, što je daleko ispod njenog ličnog rekorda od 198 centimetara, ali je bilo dovoljno za novu zlatnu medalju.

Najveći problem je nastao kod visine od 189, ali je srećom uspela da ostvari potreban rezultat, preskočila je iz trećeg pokušaja. Potom je iz prvog pokušaja preskočila 191, a ta visina je ostala nerešeiva enigma za njene protivnice. Drugo mesto je zauzela Australijanka Izobel Luison-Ro, koja je uspela da ostvari svoj najbolji rezultat u karijeri od 189 centimetara. Karmen Brus je bila treća, preskočila je 189 centimetara.

Informer

Ćerka legendarnog Dragutina Topića ovim je uspehom objedinila evropsko i svetsko zlato u konkurenciji do 20 godina. Ovu 2024. će dugo pamtiti. Pored zlata u juniorskom uzrastu u Rimu je postala vicešampionka Evrope spektakularnim skokom od 1,97 metara. Tada je bolja od nje bila samo Ukrajinka Jaroslava Mahučih, koja je trijumfovala i u Parizu skokom od dva metra na Olimpijskim igrama.