• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

29.08.2024

21:51

Povreda je prošlost! Angelina Topić u finalu Svetskog prvenstva

EPA Images

Ostali sportovi

Povreda je prošlost! Angelina Topić u finalu Svetskog prvenstva

Podeli vest

Srpska atletičarka Angelina Topić plasirala se u finale skoka uvis na Svetskom juniorskom prvenstvu do 20 godina u Limi.

Topićeva je izborila finale pošto je u kvalifikacijama preskočila 1,83 metra i zauzela prvo mesto. Naša atletičarka je tako pokazala da je povreda skočnog zgloba prošlost, koji je  povredila tokom Olimpijskih igara u Parizu, kada je izborila finale, ali se posle povukla. Finale skoka uvis je na programu 31. avgusta od 23.25 časova po centralnoevropskom vremenu.

Srpska atletičarka je tako nastavila sa odličnim rezultatima, pošto je prošle nedelje pobedila na mitingu Dijamantske lige u Poljskoj. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Srpski Atletski Savez (@srpskiatletskisavez)

Plasman u finale juniorskog Svetskog prvenstva izborio je mladi srpski atletičar Luka Bošković u disciplini skok udalj. On je u kvalifikacijama ostvario rezultat od 7,68 metara, pa će se 31. avgusta od 00.20 časova po centralnomevropskom vremenu boriti za neku medalju.

Uspešni na SP u Peruu bio je i atletičar Bojan Novaković i plasirao se u polufinale trke na 110 metara sa preponama. On je u kvalifikacijama izjednačio juniorski rekord Srbije, pošto je pomenutu deonicu pretrčao za 13,69 sekundi. Polufinale je na programu u petak.

S druge strane, Lena Milinković i Teodora Golubović nisu uspele da se plasiraju u polufinale u disciplini 100 metara sa preponama. Golubović je u kvalifikacijama zauzela 50. mesto, dok je Milinković bila 55. Srpski atletičar Miloš Nisić takmičio se u trci na 200 metara, a pomuenutu deonicu je istrčao za 21,87 sekundi, ali mu to nije bilo dovoljno da se plasira u polufinale SP. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Šok! Hamas pristao na prekid vatre u Gazi?! A ovo je razlog!
Planeta

Šok! Hamas pristao na prekid vatre u Gazi?! A ovo je razlog!

Izraelska vojska i palestinska militantna grupa Hamas pristali su na tri odvojene trodnevne pauze u borbama u različitim delovima Pojasa Gaze, kako bi se omogućilo vakcinisanje oko 640.000 dece protiv dečije paralize, rekao je Rik Piperkorn, visoki zvaničnik Svetske zdravstvene organizacije za region.

29.08.2024

19:42 >> 19:46

Frka u Americi! Iran sve bliži nuklearnoj bombi!
Planeta

Frka u Americi! Iran sve bliži nuklearnoj bombi!

Iranska proizvodnja visoko obogaćenog uranijuma se nastavlja, a trenutne zalihe pokazuju da Teherenu nedostaje dva kilograma ovog elementa za proizvodnju četiri nuklearne bombe, pokazao je poverljivi izveštaj Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u koji je Rojters imao uvid.

29.08.2024

18:58 >> 22:45

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija