• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

29.08.2024

21:20

Poznat termin! Evo u koliko Đoković i Popirin izlaze na teren!

EPA

Tenis

Poznat termin! Evo u koliko Đoković i Popirin izlaze na teren!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković (37) ukrstiće rekete sa Australijancem Aleksejem Popirinom (25) u trećem kolu Ju-Es opena, a taj meč je zakazan za noć između petka i subote, u jedan čas.

Takmičenje na "Artur Ešu" startuje u jedan sat posle ponoći po srednjeevropskom vremenu, a na scenu prvi stupaju Novak i Popirin. 

Foto: EPA

Aleksej Popirin i Novak Đoković

Đoković je duel sa 28. igračem sveta zakazao trijumfom nad zemljakom Laslom Đereom. Momak iz Sente mu je predao meč zbog povrede u trećem setu pri rezultatu 6:4, 6:4, 2:0 za drugog igrača sveta. 

S druge strane, osvajač Montreala plasirao se u treće kolo posle dominantne partije i pobede nad Pedrom Martinesom u tri seta (6:2, 6:4, 6:0) posle 110 minuta. Naročito dominantan je bio u trećem setu, koji je okončao bez izgubljenog gema.

Iako je srpski teniser veliki favorit u predstojećem susretu, meč će poslužiti i kao pravi test za njegovo zdravstveno stanje, zbog kojeg je od početka takmičenja čitava nacija na "iglama". Popirin nema problema sa dugačkim „relijima“, pa je za očekivati da će lopticu pokušavati da drži što duže u poenu.

Prema procenama bukmejkera, kvota za pobedu najboljeg srpskog tenisera iznosi 1,12, dok je kvota za njegovog protivnika znatno slabija, kreće se od 5,30 do 9.

Foto: EPA

Aleksej Popirin i Novak Đoković

Australijanac je večeras u Njujorku održao konferenciju za medije i istakao da veruje da ima dobre šanse protiv Novaka, s obzirom na iskustvo iz dva prethodna susreta ove godine - na Vimbldonu i Australijan openu (Đoković pobedio oba puta).

- Imao sam šanse u oba meča, a stvar je u tome da ih iskoristim, da igram agresivno u važnim poenima. On je bio bolji u važnim poenima, smireniji. Ako uspem to da promenim, ko zna šta može da se desi. Želim samo da nastavim da igram na isti način kao u prethodne dve-tri nedelje. Osećam se dobro na terenu - istakao je Popirin.

Upitali su novinari Popirina i da li uživa u igri protiv najboljeg srpskog tenisera.

- Mislim da niko ne uživa u tome. Uživam u tome da igram na velikim terenima, a na Artur Ešu nikada nisam bio, nisam ni kročio nogom na taj teren. Videćemo. Volim velike terene, mislim da svi to znaju. Jasno je da je on najveći svih vremena i težak rival. Mislim da niko ne uživa da igra protiv njega - podvukao je Popirin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Uroš Blažić poslao jezivu poruku, pa otišao da puca! Svedočenje bivše devojke masovnog ubice potvrđuje njegovu opasnu narav! (VIDEO)
Live TV

Uroš Blažić poslao jezivu poruku, pa otišao da puca! Svedočenje bivše devojke masovnog ubice potvrđuje njegovu opasnu narav! (VIDEO)

Anastasija Đ. bivša devojka Uroša Blažića svedočila je prošle godine u Smederevu. Ona je počela da se zabavlja sa njim nakon što je prestala da radi kod njega. Veza je trajala svega nekoliko meseci. Prvih mesec dana, veza je bila lepa, ali kasnije je počela da ga se plaši. On je, prema njenim rečima držao pištoj ispod jastuka i jednom prilikom joj pretio da će da je udari. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su primarijus patolog i stalni sudski veštak Radoslav Radosavljević i specijalista sudske medicine i stalni sudski veštak Ljubiša Božić.

29.08.2024

09:56

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Šok! Hamas pristao na prekid vatre u Gazi?! A ovo je razlog!
Planeta

Šok! Hamas pristao na prekid vatre u Gazi?! A ovo je razlog!

Izraelska vojska i palestinska militantna grupa Hamas pristali su na tri odvojene trodnevne pauze u borbama u različitim delovima Pojasa Gaze, kako bi se omogućilo vakcinisanje oko 640.000 dece protiv dečije paralize, rekao je Rik Piperkorn, visoki zvaničnik Svetske zdravstvene organizacije za region.

29.08.2024

19:42 >> 19:46

Frka u Americi! Iran sve bliži nuklearnoj bombi!
Planeta

Frka u Americi! Iran sve bliži nuklearnoj bombi!

Iranska proizvodnja visoko obogaćenog uranijuma se nastavlja, a trenutne zalihe pokazuju da Teherenu nedostaje dva kilograma ovog elementa za proizvodnju četiri nuklearne bombe, pokazao je poverljivi izveštaj Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u koji je Rojters imao uvid.

29.08.2024

18:58 >> 22:45

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija