01.09.2024.

05:59

Foto: Starsportphoto©

Sport

Oduvala protivnice! Pogledajte šampionski skok Angeline (VIDEO)

Osvojila je zlato na Svetskom prvenstvu u atletici za juniore, pošto je u Limi skokom od 1.91 oduvala rivalke. Pre skoro mesec dana je prolazila kroz pakao, povredila se na Olimpijskim igrama u Parizu, nije mogla da se takmiči u finale, iako ga je povređan izborila.

Imala je tada naprsnuće fibule desnog skočnog zgloba, nije mogla da se bori za medalju, a već posle nekoliko nedelja vratila se takmičenju i pokazala da je kraljica. 

Angelina nije skakala na visini od 1.75, a onda je rutinski  preskočila visinu od 1.80 metara. Isto je uradila i na visini od 1.84, a onda bila sjajna i na izazovu od 1.87 metara. Prvi problemi usledili su na visini od 1.89, kada je Angelina dva puta rušila lestvicu, pre nego što je preskočila u trećem pokušaju.

Jedina koja je iz prve preskočila 1.89 bila je Australijanka Izobel Luizon Roe, dok je među tri najbolje došla i Karmen Brus iz Estonije. Ipak, šampionski mentalitet je presudio, Topićeva je iz prvog pokušaja preskočila visinu od 1.91 metara i obezbedila titulu šampionke sveta pošto su njene rivalke rušile tri puta lestvicu na visini 1.91.

Pogledajte šampionski skok! 

Ćerka legendarnog Dragutina Topića ovim je uspehom objedinila evropsko i svetsko zlato u konkurenciji do 20 godina. Ove godine je pored zlata u juniorskom uzrastu, u Rimu postala vicešampionka Evrope spektakularnim skokom od 1,97 metara.