• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

01.09.2024

05:25

Kraljicaaaa! Angelina Topić je šampionka sveta!

Atletski savez Srbije

Ostali sportovi

Kraljicaaaa! Angelina Topić je šampionka sveta!

Podeli vest

Angelina Topić je svetska šampionka u skoku uvis na Svetskom prvenstvu za juniore u Limi, glavnom gradu Perua.

Mesec dana nije prošlo od povrede, naprsnuća fibule, zbog kog je morala da odustane od finala na Olimpijskih igara u Parizu, a Angelina je osvojila zlato na Svetskom prvenstvu. Preskočila je visinu od 191 centimetara, što je daleko ispod njenog ličnog rekorda od 198 centimetara, ali je bilo dovoljno za novu zlatnu medalju.

Najveći problem je nastao kod visine od 189, ali je srećom uspela da ostvari potreban rezultat, preskočila je iz trećeg pokušaja. Potom je iz prvog pokušaja preskočila 191, a ta visina je ostala nerešeiva enigma za njene protivnice. Drugo mesto je zauzela Australijanka Izobel Luison-Ro, koja je uspela da ostvari svoj najbolji rezultat u karijeri od 189 centimetara. Karmen Brus je bila treća, preskočila je 189 centimetara.

Foto: EPA Images

Angelina Topić je najbolja na svetu

 

Ćerka legendarnog Dragutina Topića ovim je uspehom objedinila evropsko i svetsko zlato u konkurenciji do 20 godina. Ovu 2024. će dugo pamtiti. Pored zlata u juniorskom uzrastu u Rimu je postala vicešampionka Evrope spektakularnim skokom od 1,97 metara. Tada je bolja od nje bila samo Ukrajinka Jaroslava Mahučih, koja je trijumfovala i u Parizu skokom od dva metra na Olimpijskim igrama.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija