01.09.2024.

07:45

Foto: profimedia

Sport

Da se naježiš! Ćalac poslao emotivnu poruku Angelini: Bogu hvala (FOTO/VIDEO)

Naša šampionka je oduvala protivnice i posle povrede na Olimpijskim igrama u Parizu vratila se još jača. Imala je tada naprsnuće fibule desnog skočnog zgloba, nije mogla da se bori za medalju, a već posle nekoliko nedelja vratila se takmičenju i pokazala da je kraljica. 

Jedina je na Svetskom prvenstvu preskočila letvicu postavljenu na 1,91 metar i objedinila tako titule evropske i svetske prvakinje do 20 godina. Dragutin je skoro ostao bez reči posle novog velikog uspeha.

"Nosio te ćalac na ramenima... I danas je. Do pobedničkog postolja. Ne znam šta da napišem, šta da izgovorim, osim Bogu hvala", napisao je Dragutin  na duštvenoj mreži Instagram.

Angelina nije skakala na visini od 1.75, a onda je rutinski  preskočila visinu od 1.80 metara. Isto je uradila i na visini od 1.84, a onda bila sjajna i na izazovu od 1.87 metara. Prvi problemi usledili su na visini od 1.89, kada je Angelina dva puta rušila lestvicu, pre nego što je preskočila u trećem pokušaju. Šampionski mentalitet je presudio, Topićeva je iz prvog pokušaja preskočila visinu od 1.91 metara i obezbedila titulu šampionke sveta pošto su njene rivalke rušile tri puta lestvicu na visini 1.91.