18.09.2024.

05:44

Foto: profimedia

Sport

Uhapšen Oleksandr Usik, pojavio se snimak koji je šokirao planetu (VIDEO)

Mediji su prvo preneli da je Usik priveden pod nejasnim okolnostima. Ekspresno se oglasila posle hapšenja Usikova supruga, Katerina Usik. Ona je na Instagramu pokušala da umiri njegove fanove poručujući da "sve je u redu" i da će njen suprug uskoro objasniti šta se dogodilo. 

"Sve je u redum, sve je u redu. Nema kriminalnih aktivnosti. Uskoro će Oleksandr sve da nam objasni", poručila je Usikova supruga.

Ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova brzo je reagovalo, portparol Georgij Tihi izjavio je  generalni konzul bio na aerodromu u Krakovu. Na sreću, Usik je vrlo brzo pušten na slobodu.

Pogledajte kako je izgledalo hapšenje i kako Usika policija odvodi sa lisicama na rukama.

ESPN prenosi da je Usik uhapšen pre nego što je pokušao da se ukrca na let za Valensiju, gde bi trebalo da se priprema za revanš za naslov prvaka u teškoj kategoriji 21. decembra s Tajsonom Fjurijem u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji. Usiku i njegovom treneru Sergeju Lapinu zabranili su da uđu u avion. 

Usik se nakon što je pušten oglasio na društvenoj mreži "X". Potvrdio je da se radi o nesporazumu.

"Došlo je do nesporazuma. Sve je brzo rešeno. Hvala svima koji su brinuli. Hvala ukrajinskim diplomatama na efikasnoj podršci", poručio je Usik, ali još uvek nije jasno zašto je uhapšen. 

Usik je maju postao neprikosnoveni bokserski šampion. U spektakularnoj borbi u saudijskom Rijadu posle 12 rundi na poene savladao Tajsona Fjurija i objedinio sva četiri najznačajnija pojasa teške kategorije - WBA, WBC, WBO, IBF! Prvi put od Lenoksa Luisa, koji je krajem 1999. godine pobedio Ivandera Holifilda, imamo apsolutnog svetskog šampiona u boksu u teškoj kategoriji.