Autor: Informer.rs

23.02.2020.

22:11

Foto:

Sport

(VIDEO) PARTIZANOVA DECA IDU U KELN! Crno-beli pobedili Francuze i overili vizu za završni turnir Evrolige!

 

Klub iz Humske je u završnoj predstavi u Železniku savladao Pariz (79:67) i zaokružio sjajan vikend, pošto je prethodno bio bolji od Makabija, Panatinaikosa i Crvene zvezde. Nedeljno veče u hali FMP-a nije bilo dramatično kao u okršaju sa večitim rivalom, kad je odluka pala u završnim sekundama, ali daleko od toga da Parni valjak nije morao da poveća broj obrtaja kako bi se kvalifikovao za završnicu u Nemačkoj.

(VIDEO) KAKVA DRAMA NA DERBIJU! PARTIZAN U POSLEDNJOJ SEKUNDI SRUŠIO ZVEZDU! Centar crveno-belih poklonio crno-belima prolaz u finale u poslednjoj sekundi!

Izabranici trenera Milivoja Lazića sve vreme su kontrolisali i igru i rezultat, u jednom trenutku vodili 15 razlike, pa iako su Francuzi u drugom poluvremenu prišli na samo tri poena, prednost domaćina nije bila ozbiljno ugrožena. Pogotovo što su Nikola Radovanović i Petar Živojinović pogađali u odsudnim trenucima i „ubijali u pojam“ rivala, taman kad se činilo da bi mogao da uhvati priključak.

Radovanović je bio najefikasniji sa 12 poena, Sar i Jovanović su postigli po 10, dok je kod Pariza Danijel Batho bio najbolji sa 24 poena. Uz Partizan za titulu prvaka Evrope boriće se Gran Kanarija, Real Madrid i Ritas.

Tagovi: