Autor: Informer.rs

27.08.2020.

12:30

Foto:

Sport

(VIDEO) AJMO MILIVOJE, AJMO MILIVOJEEEE! Na današnji dan Partizan je postao prvi srpski klub koji je ušao u Ligu šampiona!

Partizan je pre Njukasla bio bolji od švedskog Đurgardena, čime je zakazao dvomeč sa engleskim klubom predvođen tadašnjim vedetama tog vremena poput Alana Širera i Nomberta Solana. Bobi Robson sa jedne i Lotar Mateus sa druge strane, naajavljivali su uzbudljiv duel Partizana i Njukasla, iako je engleski tim bio izraziti favorit.

(VIDEO/FOTO) PARTIZAN - ARTMEDIA! Na današnji dan, Grobari su shvatili da se za druge navija, a Partizan ISKRENO voli!

Njukasl - Partizan 0:1 (penalima 3:4), prvi meč u Beogradu 0:1 za Njukasl, strelac Solano.

(Ilijev 56. minut)

Stadion: Sent Džejms Park u Njukaslu    Gledalaca: 40.000

Njukasl: Given, Vudgejt, Spid (Dženas), O’Brajan, Hjuz, Bernar, Dajer, Solano (Lualua), Aneobi, Širer, Vijano (Rober)

Partizan: Kralj, Ćirković, Malbaša, Duljaj, Vest, Đorđević, Nađ, Ilić, Stojanovski, Delibašić (Čakar) i Iliev.

Njukasl je u prvom meču odigranom u Beogradu opravdao ulogu favorita! Solano je postigao tada jedini gol na utakmici i doneo minimalan trijumf svom timu pred revanš na Ostrvu. 

Utakmica na "Sent Džejms Parku" spada u jednu od onih koje se nikada ne zaboravljaju, a gol vredan produžetaka i kasnije penala postigao je Ivica Ilijev u 56. minutu, nakon sjajne akcije i dodavanja Alberta Nađa!

Informer

Sa bele tačke prvi su krenuli Englezi, ali je kapiten Širer bio neprecizan. Šut Malbaše odbranio je Šaj Given, a potom je istom merom uzvratio i golman beogradskog tima, Kralj koji je odbranio šut Kirona Dajera. Precizan je zatim bio Partizanov defanzivni vezista Nađ, a potom je Kralj ponovo oduševio sve navijače beogradskog tima, odbranivši šut Džonatana Vudgejta.

Milan Stojanovski propustio je priliku da Partzanu donese veliku prednost, pogodivši prečku, a Ameobi je to iskoristio za izjednačenje, 1:1, u izvođenju penala. Čakar je doneo novu prednost timu iz Beograda, Lua Lua je izjadnačio na početku pete serije, a prvu priliku da meč reši u korist Partizana propustio je Ilijev, nepreciznim šutem.

U šestoj seriji Njukasl je precizan, ali i kapiten Partizana Ilić. Grešku Hjuza, koji je šutirao preko gola, materijalizovao je Ćirković, koji je postigao gol i Partizanu doneo plasman u Ligu šampiona.