Autor: Informer.rs

04.05.2021.

19:03

Foto:

Sport

ASANO JE LJUDINA, A NE IZDAJNIK! Selektor JAPANA stao u zaštitu igraču!

Japanac je podelio navijače Partizana, upravo, pa i saigrače zbog odluke da napusti redove crno-beli tri nedelje pre kraja šampiona i finala Kupa Srbije. 

Mnogi smatraju da je Asano "izdao" Partizan kada je odlučio da zbog dugovanja ode iz kluba, a svoje viđenje situacije izneo je i selektor Japana Hadžime Morijasu.

- Iz svog iskustva znam da Takuma nije osoba koja izdaje saigrače ili svoju ekipu. On je dobar čovek. Želeo bih da pružim podršku Asano onoliko koliko sam sad u stanju - rekao je Morijasu. 

Informer

Prema rečima selektora, Asano je jedan od kandidata za reprezentaciju posle dobrih igara u crno-belom dresu. 

- On je kandidat za reprezentaciju i ako je moguće želeo bih da razghovaramo o mom izboru za kraj maja. Ne mogu da pričam o njegovom ugovoru. Nije mi jasno šta će se dešavati, ali voleo bih da se što pre reši - istakao je selektor. 

Japanac je iz kluba otišao zbog dva bonusa i kirija za stan koje nije dobio duže vreme. Partizan je spremio kontra tužbu i nada se dobitku od 3.000.000 evra sudskim putem. Odlazak Asana uzburkao je dešavanja u svlačionici, Vladimir Stojković ga je nazvao izdajnikom, a Lazar Marković nezahvalnikom