Autor: Informer.rs

13.12.2021.

07:59

Foto: Starsportphoto

Sport

DAJTE NAM LESTER! Danas je ŽREB! Nekadašnji asovi Partizana o potencijalnim rivalima u Evropi!

Fudbaleri Partizana danas će dobiti rivala u plej-ofu za osminu finala Lige konferencija, a bivši asovi crno-belih Andrija Delibašić (40) i Rade Zalad (65) imaju potpuno različite želje pred žreb u Nionu (14.00)!

Nekadašnji golgeter "parnog valjka" ne bi imao ništa protiv da ekipa Aleksandra Stanojevića izvuče Lester, jer to garantuje i spektakl u Humskoj, dok bi proslavljeni golman više voleo da se izbegnu ekipe iz najjačih evropskih liga. Pored već pomenutog engleskog kluba, potencijalni protivnici srpskog viceprvaka su i Olimpik Marsej, praška Sparta, PSV Ajndhoven, Fenerbahče, Midtjiland, Seltik i Rapid iz Beča.

Za pun stadion

U prošlosti smo uvek bolje igrali protiv vrhunskih ekipa, zato bih voleo da bude još jedan spektakl
Andrija Delibašić


Jesen iz snova

Utakmice baraža biće odigrane 17. i 24. februara, a već se zna da će crno-beli, kao nosioci, biti domaćini u revanšu.

- Koga god da Partizan izvuče, nema sumnje da ga čeka mnogo teži posao od onog koji je imao u grupnoj fazi. Možda bi na prvi pogled Rapid ili Sparta bili rivali po meri, sa kojima možemo ravnopravno da se nosimo i borimo za prolaz dalje. Međutim, više sam za to da u Humskoj gostuje neka top ekipa, za pun stadion i novi spektakl. Ne bih imao ništa protiv da to bude Lester. U prošlosti smo nekako uvek bolje igrali protiv vrhunskih timova nego protiv onih koji dolaze iz Istočne ili Centralne Evrope - kaže Delibašić za Informer.

Informer

Andrija Delibašić



Čuveni napadač, ali i bivši pomoćnik u stručnom štabu "parnog valjka" prezadovoljan je prvim delom sezone.

POTENCIJALNI RIVALI


Sparta Prag 3. mesto u Češkoj
PSV Ajndhoven 3. mesto u Holandiji
Lester ?? mesto u Engleskoj
Fenerbahče 5. mesto u Turskoj
Olimpik Marsej 4. mesto u Francuskoj
Midtjiland 1. mesto u Danskoj
Seltik 2. mesto u Škotskoj
Rapid Beč ?? mesto u Austriji
* Trenutni plasmani timova u domaćim prvenstvima

- Ovo je bila jesen iz snova za Partizan. Prvo mesto u Superligi i proleće u Evropi su sjajan rezultat. Ne može bolje od toga, pogotovo ako se uzmu u obzir i svi problemi koji su pratili ekipu u poslednje vreme. Svaka čast igračima i Stanojeviću, koji sa saradnicima radi odličan posao. Većina momaka je dobijala šansu, trener ih često rotira i po onome što mogu da čujem direktno od igrača, svi su izuzetno zadovoljni. Nadam se da će tako nastaviti i u nastavku sezone - naglašava Delibašić.


Fantastičan posao

S druge strane, legendarni čuvar mreže Rade Zalad smatra da u ovoj fazi takmičenja nema lakih protivnika.

- Nokaut faza bilo kog evrokupa sama po sebi donosi i znatno teže rivale. Svi timovi na žrebu imaju kvalitet, zato su tu gde jesu. Kada bih bio u situaciji da biram, eskivirao bih klubove iz najjačih liga, poput Lestera, Marseja ili PSV-a. Možda bismo protiv ovih ostalih imali nešto više šanse za uspeh - poručuje Zalad za Informer.

Duel sa Metalcem pomeren za utorak


Sneg koji je juče okovao Srbiju doneo je i pomeranje Partizanove utakmice protiv Metalca u gostima, koja je bila zakazana za danas od 15.45 časova. Zajednica superligaša odlučila je da se meč 20. kola domaćeg prvenstva pomeri za 24 sata, pa ukoliko ne bude nekih novih vremenskih neprilika, duel u Gornjem Milanovcu biće odigran sutra u istom terminu.

On dodaje da su naši najveći klubovi ove sezone već napravili neverovatan posao za srpski fudbal.

- Velika je stvar što su i Partizan i Zvezda obezbedili proleće u Evropi. Doneli su vredne bodove Srbiji i dodatno podigli koeficijent na listi UEFA, zato zaslužuju sve čestitke. Što se tiče mojih crno-belih, fantastičan su posao do sada uradili i pored svih nedaća koje su ih snašle. Mislim da nijedan navijač nema razloga da bude nezadovoljan - zaključuje Zalad.