Autor: Informer.rs

10.05.2022.

18:44

Foto: Starsportphoto

Sport

OBRADOVIĆ ZAGRMEO UPRKOS TRIJUMFU! Ovo NE SME da se DEŠAVA!

Sjajnom igrom u drugoj i poslednjoj četvrtini, crno-beli su naneli ubedljiv poraz crnogorskom šampionu.

Nije štedeo najtrofejniji evropski stručnjak pohvale na račun svojih izabranika posle velikog trijumfa nad Podgoričanima.

- Sve staje u 1:0, kada počne plej-of najvažnije da si stekao prednost i da se u naredna tri dana pripremiš za ono što nije valjalo i vidimo dobre stvari. Bilo je dobrih i loših, nezrelost u situaciji kad nismo bili u bonusu da koristimo faul, to je od početka sezone problem. Posle smo napravili razliku koju smo održavali. Čestitke igračima za pobedu i navijačima za fantastičnu podršku, ponavljam, neverovatno je koliko nas ovi ljudi bodre u svakoj utakmici.

Nisu, ipak, izostale ni kritike, naročito nakon oscilacija u igri kada je Budućnost prišla na jednocifrenu razliku. Juče je trener Partizaan rekao da je odradio najgori trening u Partizanu.

- Bila je očigledno reakcija, sve ono što nije bilo na potrebnom nivou na treningu, večeras su pokazali ogromnu volju i želju. To je preduslov za pobedu. U plej-ofu je potpuno nebitno da li ste pobedili jedan koš, 11 ili 21, pobeda se piše.

Informer

Željko Obradović i Aleksa Avramović

Trener crno-belih ne očekuje neko iznenađenje od strane rivala u Morači.

- Nema tu sad nekih promena u odnosu na Budućnost, sve što su prikazivali u toku sezone bilo je kao u ovoj utakmici, odbranmbeno i napadački, tu treba da odreagujemo i da odigramo dobru utakmicu u Podgorici.

Krenuli ste sa visokim igračima, da li ste tako pokušali da iznenadite Budućnost?

- Probali smo sa postavom koja je klasika u košarci, od jedan do pet, imamo tu mogućnosti da kombinujemo razne stvari. Problem je, kao uvek, da imaš igrača koji teško prihvata promene mesta u timu. Da ubediš visokog igrača da i on zove napad, da vidimo dal on može to da uradi. Svi najbolji igrači u Evropi koji su bili, mogli su da odgovore tim zahtevima.

O bonusima i slabom izdanju u trećem periodu nije štedeo kritike:

- Mi smo u prvom imali dve izgubljene lopte, samo u trećoj sedam, i na kraju je Budućnosti imala više poseda od nas. Znaju da igraju agresivno odbranu, tu se igraju proste stvari, ona ima mnogo mana - istakao je Željko Obradović posle pobede nad Podgoričanima.