11.05.2022.

08:15

Foto: Starsportphoto

Sport

FUDBALERI CRNO-BELIH DOČEKUJU VOJVODINU U POLUFINALU! Stanojević: Hoćemo da vratimo Kup u Humsku!

Iskusni stručnjak pred današnji polufinalni duel sa Vojvodinom u Humskoj (16.30, Arena 1 premijum) naglašava da je trijumf imperativ, ali i upozorava da ne sme da bude opuštanja kao u prvenstvenom okršaju sa "lalama" minulog vikenda (2:1).

Ova utakmica, pored borbe za pehar, ima dodatnu važnost zbog toga što će pobedniku doneti sigurno učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope naredne sezone, bez obzira na učinak u Superligi.

Nema opuštanja

Za "parni valjak" je motiv više i činjenica da ništa nije osvojio još od sezone 2018/19, kada je slavio upravo u Kupu Srbije.

- Naravno da to stvara određenu vrstu pritiska. Borba za trofeje se u ovom klubu podrazumeva, uvek se to očekuje, tako da smo navikli na to. Pričao sam već, nama je titula glavni cilj, ali svaki pehar je važan za Partizan, pa tako i ovaj. Trijumf u današnjem meču donosi nam novo finale i to samo po sebi mnogo znači - kaže Aleksandar Stanojević.

Informer

Fudbaleri Partizana, cilj je titula, ali i Kup je važan



On dodaje da izuzetno poštuje Novosađane i da će ekipa biti spremna na sva eventualna iznenađenja koja protivnik sprema.

- Vojvodina ima dobar i neugodan tim. Nikoga nije lako dva puta zaredom pobediti, pogotovo što je ovo eliminaciona utakmica i nema popravnog. Više ćemo rizikovati, maksimalno smo motivisani, ali i oprezni. Dobro se poznajemo, iako svaki meč donosi nešto novo. Možda oni promene i sastav i sistem, ali mi smo spremni na sve. Svesni smo da je njima Kup prioritet zbog izlaska u Evropu, međutim, i nama je jako bitan - naglašava Stanojević.

Izraelski fudbaler Bibars Natho (34) juče je i zvanično potpisao novi ugovor sa Partizanom. Iskusnom vezisti, koji je u Humsku stigao u avgustu 2019, saradnja sa crno-belima isticala je 30. juna ove godine, ali će na obostrano zadovoljstvo biti nastavljena.
- Presrećan sam što sam produžio ugovor. Kao što sam više puta istakao, Partizan je moj život. Snažno verujem u ovaj tim i projekat na čelu sa trenerom Stanojevićem i znam da možemo da budemo prvaci. Daću sve od sebe za navijače, ekipu i klub - poručio je Natho.


Kormilar crno-belih u subotu je bio nezadovoljan zbog opuštanja njegovih izabranika u drugom poluvremenu protiv "lala".

- Perfekcionisti smo i uvek tražimo više. Bio sam ljut jer smo vodili sa 2:0 i sve kontrolisali, a nismo iskoristili situaciju da ranije rešimo sve dileme. Bili smo nedisciplinovani u odbrani, a u napadu previše opušteni. Sve sam to i rekao igračima, zato očekujem da danas uđu jače u duel i da isprave greške - jasan je Stanojević.

Podrška Rikardu

Ova utakmica biće prilika i za najboljeg strelca Partizana ove sezone Rikarda Gomeša da sruši rekord Mateje Kežmana. Napadač sa Zelenortskih Ostrva na koti je od 34 gola, dok je bivši as crno-belih 2000. godine postigao 35 pogodaka u svim takmičenjima.

- Rikardo je izuzetan profesionalac. Raduje me što je uvek gladan golova, ali i što želi da asistira saigračima. Ne šutira ni penale, zaista je timski igrač. Ne opterećujemo se, ali voleo bih da obori rekord - zaključuje Stanojević.