• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.05.2022

16:04

STANOJEVIĆ PRED NOVI DUEL SA LALAMA! Nema POPRAVNOG, Rikardo igra ZA NJIH!

partizan.rs/Sandić foto/Miroslav Todorović

Partizan

STANOJEVIĆ PRED NOVI DUEL SA LALAMA! Nema POPRAVNOG, Rikardo igra ZA NJIH!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana dočekuju Vojvodinu u polufinalu kupa Srbije, protivnika koga su pre samo tri dana rutinski savladali na istom stadionu

Uoči duela u Humskoj crno-beli slove za velikog favorita, budući da su do prvenstvene pobede nad Novosađanima u poslednjem superligaškom kolu došli lakše nego što se očekivalo.

- Nije lako u kratkom vremenskom periodu dvaput dobiti dobru ekipu. Nema popravnog, više se rizikuje u datom trenutku, maksimalno smo oprezni i motivisani. Znamo da nam utakmica donosi još jedno finale“ - upozorava Stanojević pred meč u sredu, od 16.30 (TV Arena Premium 1).

Osmom uzastopno u slučaju pobede domaćin će napasti u kompletnom sastav, bez povređenih i kažnjenih, svestan da je pred Lalama poklekao u obrbi za pehar, juna 2020. na niškom Čairu.

- Nama je najveći pritisak u prvenstvu, kao primarnoj obavezi. Zatim sledi velika praznina, pa Evropa, tek onda kup. Razumljivo, svaki trofej stvara pritisak. Nema problema na tom planu, navikli smo, tako funkcionišemo.

Zna strateg Parnog valjka da sledeća utakmica neće ni izbliza biti kao prethodna.

- Dobro se poznajemo, iako su je vodila trojica trenera otkako sam ovde. Očekujem promene, možda i sistema, na sve smo spremni. I mi smo spremni. Sigurno je Novosađanima kup prioritet, nama je na prethodnom meču bilo prvenstvo, sad je fokus na ovom i jedva čekamo da počne. Bićemo i mi drugačiji, koncentrisaniji, čvršće ćemo ući, greške ispraviti... Nikad ne poredim vremena, svaka utakmica nosi nešto novo, neću da pričam kako je bilo nekad. Vojvodjna je uvek težak protivnik, ne opterećujem se da li je nekad bio derbi, jel nam bilo lakše... Svaka utakmica sa Vojvodinom je teška.

Foto: Starsportphoto

trener Partizana Aleksandar Stanojević

Na kraju prošle, Stanojević je imao šta da zameri izabranicima zbog odnosa u drugom poluvremenu kada su neki otaljavali posao, a na kraju i primili gol.

- Mi smo perfekcionisti. Uvek tražimo više, bio sam ljut što smo pri rezultatu 2:0 i potpunoj kontroli situacije mogli sve da rešimo, postignemo još neki gol, a bili smo nedisciplinovani u fzi odbrane, a opušteni u napadu. Bio sam nezadovoljan načinom na koji smo priveli meč kraju. Ukupno gledamo, veći deo meča igrali smo kvalitetno bili bolji - kaže šef struke Partizana.

Najbolji strelac Superlige Rikardo Gomeš je oborio rekord i postao najubojitiji golgeter srpskog takmičenja u jednoj sezoni (34 gola), dok mu gol nedostaje da stigne, a dva da prestigne Mateju Kežmana i postane najbolji strelac crno-belih u takmičarskoj godini, računajući sve frontove. Legendarni napadač je u sezoni 1999/2000 stigao do kote 35.

- Očekujemo oglove. Raduje me što Rikardo razmišlja timkski, želi da i drugi budu strelci, vidite da ne šutira penale otkako je promašio protiv Proletera. Dejstvuje za ekipu i želimo da mu to donese rekord, iako se njime ne opterećujemo - istakao je Aleksandar Stanojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija