Autor: Informer.rs

18.07.2022.

07:20

Foto: Starsportphoto

Sport

PAKLEN ŽREB ČEKA PARTIZAN! Rival stiže iz Lige šampiona!

Žreb za Ligu Evrope biće održan u 13 časova u Nionu. Partizan  već zna četiri potencijalna rivala. Tačnije biće to jedan od dva poražena tima parova koji igraju kvalifikacije za Ligu šampiona u stazi nenosioca: Dinamo Kijev - Fenerbahče, Midtjiland - AEK Larnaka.

Niko ne želi Fenerbahče

Utakmice trećeg kola kvalifikacija za LE na programu su 4. i 11. avgusta, pobednik dvomeča u rukama sigurno ima grupnu fazu Lige konferencije, dok će poraženi morati u plej-of trećeg po rangu evropskog takmičenja.

Midtjiland i AEK Larnaka igraju svoje mečeve 19. i 26. jula, dok su utakmice predstavnika Ukrajine i Turske na programu 20. i 27. jula.

Partizanu je nedavno igrao na pripremama sa Fenerbahčeom, koji je tada pobedio nakon velike greške golmana Nemanje Stevanovića. Turci su definitivno nepoželjan rivak, dok je čini se AEK iz Larnake najslabiji predstavnik od četiri ponuđena.

Informer

 

Ukoliko Partizan stigne do poslednje prepreke, protivnik će biti neko od sledećih timova Gent (Belgija), Austrija Beč, Harts (Škotska), Omonija (Kipar), Sivas (Turska), Dnjepar (Ukrajina), Silkeborg (Danska). Ako je prođu ovu prešreku puleni trenera Ilije Stolice igraće  poslednje kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Bonus video