01.08.2022.

06:48

Foto: Starsportphoto

Sport

PARTIZAN SA NOVIM TRENEROM IDE NA KIPAR! Stolica porazom od Novog Pazara izgubio poverenje svih članova rukovodstva!

Fudbaleri Partizana definitivno će danas dobiti novog trenera, a najveće šanse da nasledi Iliju Stolicu (44) ima Albert Nađ (47), saznaje Informer!

Konačna odluka biće doneta na sastanku Upravnog odbora, koji će biti održan u popodnevnim časovima. To ujedno znači da će crno-beli sa novim šefom stručnog štaba krenuti put Kipra, gde ih u četvrtak čeka prvi meč 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv AEK Larnake (17.30)!

U prednosti

Nađ je prvi i najozbiljniji kandidat, jer je iz sistema kluba i ne treba mu mnogo vremena za prilagođavanje
Izvor Informera

Vučelić popustio

Pored nekadašnjeg kapitena i sportskog direktora "parnog valjka", kandidati su još dve legende kluba iz Humske - Igor Duljaj (42) i Savo Milošević (48). Ipak, čuveni vezista, koji od 2019. godine predvodi Teleoptik, trenutno je najbliži tome da sedne na klupu Partizana i pokuša da spreči dalji sunovrat.

Sigurno je to da je Stolica već bivši, jer je porazom u gostima od Novog Pazara u petak (1:0) definitivno izgubio poverenje svih članova rukovodstva.

Informer

Albert Nađ seda na užarenu stolicu



- Dosad je Ilija imao najveću podršku od predsednika Milorada Vučelića, ali je posle tri uzastopna kiksa u Superligi i on priznao da je vreme za promenu. Članovi Upravnog odbora danas će odlučiti ko će biti novi trener, a prvi i najozbiljniji kandidat je Nađ. Još nije precizirano da li će biti privremeno rešenje ili izbor na duže staze. U igri su i dalje Duljaj i Milošević, ali najveće šanse trenutno ima Albert - otkriva za naš list izvor blizak dešavanjima u Humskoj.

Učio posao u Rakovici i Teleoptiku


 

Igračku karijeru Albert Nađ je počeo upravo u Humskoj, a za prvi tim je debitovao 1992. Nastupao je za crno-bele i u drugom mandatu od 2002. do 2007, a nosio je još dres Betisa, Ovijeda, Elčea, Rostova i Čukaričkog. Bivši vezista je u funkcionere otišao 2009. kada je imenovan za sportskog koordinatora Partizana. U maju 2013. zvanično je postao sportski direktor i na tom mestu se zadržao godinu dana, posle čega se osnovao grupu koja je predložila biznismena Sretena Nikolića za novog predsednika kluba. Međutim, povukao se nakon poraza na izborima od Zorana Popovića. Od 2017. do 2019. bio je direktor i trener niželigaša Rakovice, da bi potom seo na klupu Teleoptika.


Stolica je srpskog šampiona preuzeo početkom juna umesto Aleksandra Stanojevića. Vodio je ekipu na četiri zvanične utakmice u domaćem prvenstvu i ostvario samo jednu pobedu, na premijeri protiv Javora u Ivanjici (4:0). Očajna igra i rezultati protiv Radničkog u Nišu (3:3), TSC u Beogradu (0:0) i već pomenutog Novog Pazara (0:1) doveli su do toga da Partizan već sada ima čak sedam bodova manje od Crvene zvezde.

Nađ odlično poznaje tim

Za njegovu smenu je još pre dve nedelje bio doskorašnji sportski direktor Ivica Iliev. Međutim, tada je presudio Vučelić, pa je Stolica "preživeo". Po najavama iz Humske, sada će morati da preda kormilo Nađu.

- Albert je dugo u Partizanu, kao igrač i kapiten, a obavljao je i razne funkcije usko povezane sa sportskim sektorom. U sistemu je kluba, već nekoliko sezona vodi Teleoptik i bio je jedno vreme pomoćnik Savi Miloševiću u prvom timu. To što dobro poznaje igrače i način rada jedan je od njegovih aduta. Nađu neće trebati puno vremena za prilagođavanje, veliki je motivator, pa čelnici veruju da će on uspeti da trgne ekipu iz krize u koju je upala - kaže izvor Informera.

Bonus video