Autor: Informer.rs

22.08.2022.

23:16

Foto: Starsportphoto

Sport

EUFORIJA JE ODLIČNA STVAR, GLEDAĆE NAS PUNA ARENA! Zoran Savić na početku priprema o ciljevima Partizana

Trener Željko Obradović obavio je prozivku bez Alekse Avramovića, Gregora Glasa, Janisa Papapetrua i Jama Madara.

Kako ističu crno-beli pred njima je istorijska sezona, jer posle nekoliko godina ponovo će igrati u Evroligi.

Tokom leta stigla su i evroligaška pojačanja poput Dantea Egzuma, Džejmsa Nanelija, Joanisa Papapetrua i Danila Anđušića, pa sportski direktor kluba Zoran Savić ističe da je zadovoljan tim delom posla:

- Ove godine je bilo daleko lakše jer smo imali bazu igrača koju smo mogli da nadograđujemo. Prethodne je bilo poptuno drugačije, jer smo imali tri igrača i to na poziciji trojke. Nismo hteli mnogo da menjamo, koliko smo mogli i zadovoljni

Informer

Košarkaši Partizana na prvoj prozivci

smo. Unapredili smo ekipu. Koliko, videćemo kad krene sezona. Još nisam čuo da je neko u avgustu rekao da je nezadovoljan ekipom. Imamo dosta igrača koji su igrali u reprezentacijama, dolaze sa povredama i to može da utiče na sezonu - rekao je Savić za "Mozzartsport" i dodao da nije nemoguće da se crno-beli i dodatno pojačaju.

Partizan će, dakle, ponovo igrati Evroligu, Beogradska arena će biti ispunjena do poslednjeg mesta što govori i podatak o prodaji sezonskih ulaznica. Kako sada stvari stoje biće oboren rekord.

- Euforija je fenomenalna stvar jer se vidi da ima zainteresovanosti za ekipu i što će ljudi posle osam godina gledati najbolje timove Evrope. Imamo publiku koja množe da popuni dvoranu.

Obradović sa pojačanjima koja su stigla tokom leta ima odličan tim, ali u Partizanu žele da postavljaju samo realne ciljeve:

- Ne bih pričao o plej-ofu i Fajnal foru. Mislim da niko sa ovih prostora nije ni blizu. Idemo utakmicu po utakmica, ako se otvori prilika - zašto da ne. Ali ne možemo da gledamo na taj način. Partizan osam godina nije igrao Evroligu. Evrokup i Evroliga su kao američki fudbal i ragbi. U fizikalijama i svemu u korist Evrolige. Velika je adaptacija na Evroligu, nadam se da neće biti tako teška kao inače za ekipe koje igraju prvi put.