• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

20.07.2022

11:29

PARTIZAN JURI TROFEJE SA LEGIJOM STRANACA! Crno-beli sklapaju moćnu ekipu od igrača iz uvoza!

starasport/kkpartizan

Partizan

PARTIZAN JURI TROFEJE SA LEGIJOM STRANACA! Crno-beli sklapaju moćnu ekipu od igrača iz uvoza!

Podeli vest

Čak osam od 15 prvotimaca Partizana čine košarkaši iz inostranstva, a postoji mogućnost da se ta brojka još uveća u nastavku letnjeg prelaznog roka

Partizan trofeje i slavu želi da vrati sa moćnom i skupom legijom stranaca! Vicešampion Jadrana juče je potvrdio dolazak fantastičnog grčkog krilnog košarkaša Janisa Papapetrua (28), čime je broj inostranih igrača u prvom timu crno-belih porastao na čak osam.

Osim doskorašnjeg kapitena Panatinaikosa, Željko Obradović će naredne sezone na raspolaganju imati starosedeoce Kevina Pantera, Zeka Ledeja, Matijasa Lesora, Jama Madara i Gregora Glasa, kao i sjajna pojačanja Dantea Egzuma i Džejmsa Nanelija. Nikad u istoriji Partizan nije imao ovoliko kvalitetnih igrača iz uvoza u svom prvom timu.
1,7 MILIONA EVRA 

ZARADIĆE JANIS PAPAPETRU ZA DVE GODINE U PARTIZANU

Stranci vode Partizan

Samo jednom u prošlosti desilo se da Partizan ima osam stranaca pod ugovorom. Reč je o nekoliko meseci u sezoni 2019/20, kada je trener bio Italijan Andrea Trinkijeri. Međutim, neki od njih nisu imali baš nikakvu ulogu u timu, a činjenica je da nisu bili ni približno kvalitetni kao ovi koji su sada u crno-belom dresu.

O broju stranaca i prelaznom roku nedavno je pričao predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

PARTIZANOVI STRANCI


Kevin Panter (SAD/Srbija)
Zek Ledej (SAD)
Jam Madar (Izrael)
Gregor Glas (Slovenija)
Matijas Lesor (Francuska)
Dante Egzum (Australija)
Džejms Naneli (SAD)
Janis Papapetru (Grčka)

- Izbor domaćih igrača je veoma tanak. Uvek prvo razmišljamo o domaćim igračima, ali ne želimo da izađemo da sa juniorima igramo Evroligu, već da napravimo konkurentan tim. Imamo velike ambicije. Iako vlada kriza, klubovi u Evropi se ponašaju kao da je ekonomska situacija najbolja moguća. Igračima u Evropi je značajno skočila cena - pričao je nedavno predsednik Partizana.

 


Vrlo je moguće da Grk Janis Papapetru nije poslednje inostrano pojačanje Partizana ovog leta. Odavno se spekuliše da je Partizan zainteresovan za još nekoliko ozbiljnih američkih košarkaša.

Prema pojedinim informacijama, čeka se i startni centar. Sve glasnije se priča da bi to mogao da bude reprezentativac Srbije Nikola Milutinov, koji nastupa za moskovski CSKA.

Kolike ambicije ove sezone imaju crno-beli možda najbolje oslikavaju reči nekadašnjeg potpredsednika Miroslava Berića.

PARTIZANOVI DOMAĆI IGRAČI


Aleksa Avramović
Tristan Vukčević
Balša Koprivica
Alen Smailagić
Dušan Miletić
Uroš Trifunović
Danilo Anđušić

- Kad sam bio u rukovodstvu Partizana, u sezoni 2015/16, znam kojim sam budžetom raspolagao i koje plate sam nudio igračima, pa me sad sramota. To se deli sa 100. Te sezone je i Metalac iz Valjeva imao veći budžet. Ubedljivo najskuplji igrač nam je bio Kevin Džons, imao je platu od 120.000 dolara godišnje. Drago mi je što sad možemo da uđemo u borbu sa drugim evroligašima oko dovođenja igrača - rekao je Berić u podkastu "S Lukom i Kuzmom".

Milionske akvizicije

Izvesno je i da će ovo biti najskuplja ekipa Partizana u istoriji. Klub zasad krije visine ugovora košarkaša, ali prema nezvaničnim informacijama, radi se o milionskim akvizicijama. Grčki mediji su pisali da će Janis Papapetru za dve godine zaraditi 1,7 miliona evra, iako iz Partizana nema zvaničnih informacija, ni o visini, ni o dužini ugovora. Veruje se da su u sličnom rangu i godišnje zarade Egzuma i Nanelija.

Zvezda se zasad uzda u domaće

Za razliku od Partizana, u Crvenoj zvezdi većinu prvog tima čine srpski košarkaši. Naravno, moguće je da do kraja prelaznog roka i na Malom Kalemegdanu bude više stranaca, jer srpski prvak pregovara sa nekoliko poznatih američkih igrača. Trenutno je u prvom timu Zvezde 13 košarkaša, od čega su četvorica stranci. To su Amerikanci Eron Vajt, Hasan Martin i Džon Holand, koji ima i državljanstvo Portorika. Za Zvezdu igra i Crnogorac Nikola Ivanović, koji, doduše, ima i srpski pasoš.

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija