Autor: Informer.rs

22.11.2022.

10:12

Foto: Starsportphoto

Sport

PARTIZAN GOSTUJE BARSELONI U DERBIJU 9. KOLA EVROLIGE! Crno-beli u Kataloniji posle devet godina!

Partizan i Barselona su u Evroligi do sada odigrali 10 mečeva, katalonski klub ima sedam pobeda, dok su "crno-beli" ostvarili tri trijumfa.

Crno-beli u Kataloniji gostuju posle više od devet godina, kada su ove dve ekipe imale poslednji okršaj u elitnom takmičenju. Uloga favorita pripada ekipi Šarunasa Jasikevičijusa, ali daleko od toga da će se Partizan lako predati. Tim Željka Obradovića je u fantastičnom raspoloženju, pošto je prošlog petka u Beogradu savladao izraelski Makabi sa 96:88. Samo dva dana nakon ovog duela, Partizan gostuje još jednom španskom gigantu Realu. Obradović upozorava da su neki od najbitnijih igrača pod velikim opterećenjem.

Informer

Željko Obradović

- Barselona je tim koji igra izuzetno agresivno i koji se prilagođava protivniku. Ima dosta akcija u napadu i probaju da igraju na različit način. Naravno, to im dozvoljava njihov roster, koji je veoma kvalitetan. Ekipa koja sigurno ima najviše ambicije u Evroligi, ali to ne znači da mi nećemo otići tamo i probati da odigramo najbolju moguću utakmicu. Idemo i razmišljamo samo o Barseloni -  rekao je trener Partizana Željko Obradović uoči meča u Barseloni.

EVROLIGA


Utorak

Monako - Fenerbahče 19.00
Alba - Crvena zvezda 20.00
Makabi - Olimpijakos 20.05
Milano - Efes 20.30
Valensija - Real Madrid 20.30
Barselona - Partizan20.45

Četvrtak


Crvena zvezda - Makabi 17.30
Olimpijakos - Alba 20.00
Milano - Fenerbahče  20.30
Real Madrid - Partizan 20.45

Bonus video