• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.11.2022

23:27

OVO ŠTO MI IMAMO NIKO NEMA! NAVIJAČI, HVALA VAM! Obradović EMOTIVAN nakon nove POBEDE!

Starsportphoto©

Partizan

OVO ŠTO MI IMAMO NIKO NEMA! NAVIJAČI, HVALA VAM! Obradović EMOTIVAN nakon nove POBEDE!

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu ekipu Makabija 96:88 (22:26, 27:24, 20:18, 27:20) u okviru osmog kola Evrolige

Partizan je do četvrtog trijumfa u elitnom košarkaškom takmičenju došao posle velike borbe, jurio je rezultat do kraja treće četvrtine kada prvi put prelazi u vođstvo. Utakmica je bila u egalu do poslednjih minuta, kada Partizan preko dobre odbrane uspeva da napravi rezultatsku razliku i pobedi na kraju.

- Srećan sam što smo pobedili protiv velike ekipe. Igraju istu košarku već 20 godina i trude se da daju koš više. Jasno je da smo promenili energiju i odbranu u drugom poluvremenu. Zbog toga smo i pobedili! Čestitke mojim igračima i naravno našim navijačima koji su napravili još jednu neverovatnu atmosferu - rekao je Željko Obradović, a potom objasnio šta je večeras bilo presudno za pobedu. 

Foto: Starsportphoto©

- Makabi ima jasnu filozofiju bez obzira na to ko je trener i ko su igrači. Uvek žele da postignu dva poena više, igrali su kao i uvek. Znali smo da im je tranzicija važna, da su tim koji voli izolacije. To smo loše branili u prvom poluvremenu. Završili smo dve četvrtine sa samo šest timskih faulova, od toga dva na isteku vremena, plus nameran faul Anđušića. Primili smo 50 poena, a napravili samo dva faula. Razgovarali smo o tome na poluvremenu, to smo i uspeli. Imaju dva pleja oko kojih se sve vrti, dobre šutere i skakače. Oni su najbolji skakački tim u Evroligi kada je reč o napadu, sveli smo ih na osam i imali 11. Lesor je, kao i uvek bio efikasan u tom segmentu igre - istakao je trener Partizana. 

Dotakao se Obradović potom još jedne spektakularne atmosfere koju su navijači crno-belih napravili i večeras u Štark areni. 

- Ne znam da li ću postati dosadan, ali ovo što mi imamo nema niko. Ljudi na tribinama su fantastični, daju vetar u leđa ekipi. Predivan ambijent, hvala im! Svakom od nas treba da bude čast i zadovoljstvo da igramo pred ovakvim navijačima - iskren je bio Obradović. 

Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Dante Egzum i Zek Lidej sa po 21 poenom, dok se u gostujućoj ekipi istakao Vejd Boldvin sa 23 poena.

- Tim pobeđuje, ali slažem se. Dante je odigrao fantastičnu utakmicu, međutim, svi igrači su imali svoj doprinos. Smailagić je izašao iz povrede, odradio samo dva treninga, a dao je doprinos pobedi. Igrao je i preko očekivanja. Do pre dve noći nismo igrali pet na pet na treningu. Treba nam ponavljanje, trening, to je ono što nam fali. Pred Žalgiris, Bolonju i Milano smo imali automatizme, znali smo kako treba da igramo. Čestitke još jednom svim igračima, ovo treba da im bude dodatna doza samopouzdanja - objasnio je strateg crno-belih. 

Foto: Starsportphoto

Partizan će naredne nedelje imati dva gostovanja, prvo Barseloni, a potom i Real Madridu. Obradović ističe da se ekipa neće vraćati za Beograd već da će vozom iz Katalonije odmah otići za Madrid. 

- Odmah iz Barselone idemo u Madrid, a karte smo već kupili. Vozom ćemo ići, lakše je i brže. Dok se čekiramo, na aerodromu bude otprilike isto vreme putovanja - kazao je Željko Obradović. 

Alen Smailagić danas je zabeležio prve minute u novoj sezoni, ali još uvek je daleko od pravog ritma. Slična situacija je i sa Aleksom Avramovićem koji od juče može neometano da trenira. 

- Aleksa je gips skinuo juče, sada će moći i da trenira. Već je u izuzetnoj kondiciji jer je mogao da trči bez obzira na povredu ruke. Naravno, doktori preporučuju vežbe za njegovu šaku u naredne tri nedelje. On će sa ekipom početi da trenira tek onda. Ima ogromnu želju i volju. Smailagiću će trebati vremena da bude potpuno spreman. Nemamo mnogo vremena za treninge, nije lako da se vrati. Postoji neki igrači koji će raditi jače, ali ostali najmanje moguće. Smailagić će u optimalnom nivou biti tek za mesec dana, ali je i to strašno upitno - podvukao je Obradović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17